Cinema, Podium en
Werkplek in Kortrijk

Lotte van den Berg & Daan 't Sas (NL)

Building Conversation

Ticket: 7,5 incl. soep
Reserveren: 056/22.10.01 | info@budakortrijk.be | online onderaan
Taal: Engels of Nederlands afhankelijk van de aanwezige deelnemers

Geïnspireerd door gesprekstechnieken van over de hele wereld ontwikkelen ze mogelijkheden en vormen om met elkaar in gesprek te gaan. Het gesprek zelf is de voorstelling.

In Building Conversation bevrijden theatermaakster Lotte van den Berg en beeldend kunstenaar Daan ’t Sas het theater van alle ‘als of’ en maken ze het tot dat wat het is – een plek voor communicatie en samenkomst, een ruimte waarin conflict wordt getoond en doorlopen. Geïnspireerd door gesprekstechnieken van over de hele wereld ontwikkelen ze mogelijkheden en vormen om met elkaar in gesprek te gaan. Het gesprek zelf is de voorstelling. Een gemeenschappelijke creatie. Een collectieve improvisatie. Er zijn geen acteurs, geen toeschouwers. Er is enkel wij. En de uitnodiging om tijd, ruimte en woorden te delen.

28.04: Samen denken – een experiment

Geïnspireerd op de theorie van kwantumfysicus David Bohm – een gesprek zonder moderator, zonder onderwerp en zonder doel. Een zelfregulerende dialoog waaruit de patronen van onze collectief denken naar boven komen…

29.04: Gesprek zonder woorden (door Katja Dreyer)

Onderzoek heeft uitgewezen dat 60 tot 80% van onze communicatie non-verbaal verloopt. Tijdens het gesprek zonder woorden ondervinden we wat er gebeurt wanneer we de woorden achterwege laten.

’Het lichaam werd opeens zo belangrijk en woorden hebben nog een tijdje aangevoeld als een masker waarachter ik me verschuilde.’ Daan Bosch (deelnemer)

30.04: Time Loop Talk (in ontwikkeling)

Kunnen we ons verplaatsen in de tijd? Canadese indianen raadplegen voorouders en nakomelingen voor ze een belangrijke beslissing nemen. Alleen zo kunnen ze ten volle de consequenties van hun keuze voor het heden inschatten…

Play dates

Subscribe to our newsletter

Follow us!

@kunstencentrumbuda