Cinema, Podium en
Werkplek in Kortrijk

Wouter Krokaert

Composities in het wilde weg

i.k.v.: Almost Summer Festival
Première
duur: 1u20
tickets: €7 / €18 dagticket
reserveren: via deze link

Binnen een reeks kleine composities worden lichamen tot elkaar in relatie geplaatst, en verplaatst.

Binnen een reeks kleine composities worden lichamen tot elkaar in relatie geplaatst, en verplaatst. Op een heel nauwkeurige manier, maar zonder aan een wetmatigheid te beantwoorden. Hun bewegingen zijn eenvoudig en daardoor vaak herkenbaar. Ze spelen met gewicht en evenwicht, ze plaatsen tegengewicht en geven vorm aan de ruimte die zich tussen hen bevindt.

Door het in opeenvolging plaatsen van die composities ontstaan er verbanden. Elementen worden niet langer geplaatst op een blanco blad maar in de weerklank van wat vooraf kwam. Betekenis verschuift en komt te liggen in de ruimte die hen verbindt. Geleidelijk aan kom zo een kijk bloot te liggen, een kijk die Wouter als tekenaar heeft aangescherpt.

Over wat eerst als een lijntekening werd aangezet, komt gaandeweg kleur te liggen. Fragmenten worden verhuld om ze vervolgens in een nieuwe context te herontdekken.

Ook het beeldend werk, dat aan de basis ligt van deze performance, is te zien tijdens Almost Summer Festival.

Wie graag nog even blijft genieten in onze zomerbar na de voorstellingen, en de trein niet tijdig haalt, heeft op 21 en 22 juni de mogelijkheid om z’n tentje op te slaan op onze DIY Summer Camping! Wij zorgen voor stromend water en toiletten, u voor de rest.

With Anna Czapski, Diederik Peeters, Mathilde Maillard, Adva Zakaï, Hans Bryssinck, Rasa Alksnyte, Heike Langsdorf, Marine Thévenêt, Anna Rispoli, Emmanuelle Wattier et Martin Boutry, Pierre Huyghebaert and Sarah Magnan (Open Source Publishing)

Anna Czapski & Diederik Peeters are affiliated as artistic researchers to KASK & Conservatorium, the School of Arts of HOGENT and howest. The research project The Futurology of Cooperation is financed by the HOGENT Arts Research Fund.

Play dates

Concept en beeldend werk: Wouter Krokaert
Performance: Katja Dreyer, Charlotte Vanden Eynde, Wouter Krokaert
Kostuumontwerp: An Breugelmans
Geluidsontwerp: Benjamin Dousselaere en Sylvie Bouteiller
Lichtontwerp : Tom Bruwier
Interventie bij beeldend werk: Koba de Meutter
Artistiek advies: Marc Vanrunxt
Productie: Workspacebrussels
Coproductie: de Vlaamse Gemeenschap, de Vlaamse Gemeenschapscommissie, Perpodium – Met de steun van de taxshelter van de Belgische Federale Overheid, C-TAKT, kunstencentrum BUDA, wp Zimmer, ICI–CCN Montpellier (onderzoek), met dank aan Marc Godts , Alix Eynaudi, ZSenne art lab en Netwerk Aalst.

Subscribe to our newsletter

Follow us!

@kunstencentrumbuda