Cinema, Podium en
Werkplek in Kortrijk

Katja Dreyer & Karen Røise Kielland

Cry Me a River – the quest for the source

i.k.v.: Almost Summer Festival
Belgische première
duur: 1u
Engels gesproken
tickets: €7 / €18 dagticket
reserveren: via deze link

De metamorfose van een veelkleurige chaos naar een stille en monochrome, bijna muse-achtige, orde.

Cry Me a River – the quest for the source begon als een expeditie naar de bron van de rivier Styx in Griekenland. In de Griekse mythologie vormt de Styx de grens tussen de aarde en de onderwereld. Achilles was erin ondergedompeld, Narcissus werd verliefd op zijn eigen beeld en verdronk erin, de Goden zwoeren er eden bij en men verloor z’n geheugen als men er van dronk. Waarheid en oorsprong zijn geen absolute waarden, maar verlangens in onszelf. Op zoek naar antwoorden gaan Karen Røise Kielland en Katja Dreyer terug in de tijd om de bron te vinden. Via beelden, objecten, beweging en woorden reconstrueren ze hun reis langs de Styx en hun ontmoetingen met de lokale bevolking vol verhalen over hun connectie met de rivier en de mythen die eraan verbonden zijn. De voorstelling reconstrueert de metamorfose van een veelkleurige chaos naar een stille en monochrome, bijna muse-achtige, orde.

Wie graag nog even blijft genieten in onze zomerbar na de voorstellingen, en de trein niet tijdig haalt, heeft op 21 en 22 juni de mogelijkheid om z’n tentje op te slaan op onze DIY Summer Camping! Wij zorgen voor stromend water en toiletten, u voor de rest.

With Anna Czapski, Diederik Peeters, Mathilde Maillard, Adva Zakaï, Hans Bryssinck, Rasa Alksnyte, Heike Langsdorf, Marine Thévenêt, Anna Rispoli, Emmanuelle Wattier et Martin Boutry, Pierre Huyghebaert and Sarah Magnan (Open Source Publishing)

Anna Czapski & Diederik Peeters are affiliated as artistic researchers to KASK & Conservatorium, the School of Arts of HOGENT and howest. The research project The Futurology of Cooperation is financed by the HOGENT Arts Research Fund.

Play dates

Subscribe to our newsletter

Follow us!

@kunstencentrumbuda