Cinema, Podium en
Werkplek in Kortrijk

Lucas De Man/ Stichting Nieuwe Helden

De Man door Europa (Extra voorstelling)

Tickets: 1ste ticket € 10, 2de ticket gratis!
Reserveren: via info@budakortrijk.be of bel 056/22.10.01

https://youtube.com/watch?v=vr2wkHuhtsA

De belangrijkste inzichten en strijdpunten van een nieuwe generatie Europeanen

Aanslagen op Europees grondgebied, vluchtelingen in overvolle treinen en grenzen die worden gesloten. We kunnen er niet meer omheen: onze Europese samenleving staat onder druk. De ontwikkelingen waarin ons continent zich momenteel bevindt, vormen het uitgangspunt voor De Man door Europa.

Als voorbereiding voor deze voorstelling reisde Lucas De Man in 1 maand tijd langsheen 17 steden in 8 Europese landen. Hij sprak zowel historici over de grote ‘oude’ denkers en makers zoals Jheronimus Bosch, Erasmus, Thomas More en Luther als hedendaagse creators: kunstenaars, denkers en sociaal creatieve personen in de breedste zin van het woord, allen bezig met een zoektocht naar nieuwe manieren vansamenleven in deze tijden van verandering. Hiermee plaatst Lucas de Man de tijd waarin ons continent zich nu bevindt naast de vorige allesbepalende overgangsperiode: die van de middeleeuwen naar de renaissance. Destijds stond er in slechts 70 jaar tijd een generatie visionairs op die met haar ideeën de basis legde voor het Europa van nu. Staan er ook nu zulke mensen klaar? Lucas neemt je mee langs de belangrijkste inzichten en strijdpunten van een nieuwe generatie Europeanen.

De Man door Europa was ook te zien op Het Theaterfestival 2016. Uit de krantencommentaren: “De Man is een charmante theaterpersoonlijkheid met een eigenzinnige kijk die zijn publiek moeiteloos door soms wel erg complexe betogen sleurt.”

Play dates

organisatie: HoWest ism VOKA mmv BUDA

Subscribe to our newsletter

Follow us!

@kunstencentrumbuda