Cinema, Podium en
Werkplek in Kortrijk

DIEDERIK PEETERS (BE): APPARITIONS

Theater, performance
ikv: NEXT festival
Volledige programma: vind je hier
Tickets: online

Peeters neemt ons mee op een spokenjacht waar wetenschap zich met magie vermengt, en technologie met horror.

Met welke hard- of software zouden we de dood kunnen overleven? Diederik Peeters stoft ons eeuwenoude verlangen naar onsterfelijkheid nog eens af en onderneemt met veel humor een poging om het bestaan van spoken te bewijzen. In Apparitions zoekt hij uit hoe het nu eigenlijk zit met het leven na de dood.

Vermomd als spiritist infiltreert hij het einde van de 19de eeuw om zich daar te mengen onder vooraanstaande wetenschappers. Zo onderzoekt hij de mysteries die populaire uitvindingen uit die tijd omringen. Maar hij katapulteert zich ook naar het einde van de 21ste eeuw om na te gaan welke technologische ontwikkelingen gebruikt worden om de doden te doen herrijzen. Navigerend tussen geschiedenis en sciencefiction, de dood en het hiernamaals, geloof en scepticisme, neemt Peeters ons mee op een spokenjacht waar wetenschap zich met magie vermengt, en technologie met horror.

Diederik Peeters is een beeldend kunstenaar die per ongeluk verdwaald is geraakt in de stallen van de podiumkunst. Hij creëert performances, schrijft teksten en bedenkt installaties of video’s. Omdat Peeters een trotse patiënt is van een pathologische voorkeur voor verwarring, worden in zijn werk onmogelijke tegenstrijdigheden en absurde consistenties hardnekkig opgestapeld. Apparitions is de laatste voorstelling uit een reeks creaties waarvoor Peeters verder gaat dan het conventionele, en experimenteert met verschillende formats in media.

Engels gesproken

€15 / €13 / €8 (-26)

Play dates

Subscribe to our newsletter

Follow us!

@kunstencentrumbuda