Cinema, Podium en
Werkplek in Kortrijk

GEERT BELPAEME (BE): De dieren

Theater / performance
Duur: 50 min.
Locatie: Budascoop
NL gesproken
Tickets: €10 | online

De dieren neemt je mee naar een zoo waar de grenzen vervagen tussen wie mens is en wie dier.

De dieren is een speels requiem voor uitstervende ecosystemen en een falend mensbeeld. De voorstelling neemt je mee naar de zoo, een performatieve ruimte waar dieren hun anders-zijn moeten opvoeren zodat de mens zichzelf kan bevestigen – door te kijken. De zoo betrekt bezoekers bij een historisch ritueel van een westerse ordening van de wereld. Je leert er “staren” naar wezens die exotisch zijn gemaakt door onze fantasieën over wilde en verre oorden. Maar in deze zoo zijn de grenzen vervaagd tussen wie mens is en wie dier. Hier is het onduidelijk wie (voor) wie performt.

“Animals are always the observed. The fact that they can observe us has lost all significance.” (John Berger, Why look at Animals?)

Geert Belpaeme studeerde in 2010 af aan de opleiding drama van KASK / School of Arts in Gent. Hij maakt voorstellingen die balanceren tussen theater, performance, dans en filosofisch experiment en gekenmerkt worden door een combinatie van speelsheid en abstractie. Hij werkte de voorbije jaren met Mats Van Herreweghe onder het collectief l’hommmm en werkte daarnaast ook als speler en maker met Bosse Provoost, de polen, Alexia Leysen, Julian Hetzel e.a.

Deze voorstelling werd geprogrammeerd door BUDA's B-scene(rs) in kader van Be SpectACTive, een EU-programma dat experimenteert met diverse vormen van participatie en het publiek een luidere stem wilt geven.

Play dates

Regie: Geert Belpaeme
Dramaturgie: Bauke Lievens
Spel: Greet Jacobs & Sophia Bauer
Licht- & decorontwerp: Geert Vanoorlé
Geluidsontwerp: Esther Venrooy
Maskers: Viktor Leestmans
Kostuum: Valerie Le Roy
Artistiek advies: Mats Van Herreweghe
Techniek: Geeraard Respeel
Met dank aan: Oxana Sankova, Lien Wildemeersch, Jürgen De Blonde & Jens Burez
Productie: l’hommmm vzw
Coproductie: Vooruit
Met de steun van: De Vlaamse Overheid, Cultuur Gent, Buda, De Grote Post & KAAP.

Subscribe to our newsletter

Follow us!

@kunstencentrumbuda