Cinema, Podium en
Werkplek in Kortrijk

Stina Nyberg, Diederik Peeters & Andros Zins-Browne

Spectrophilia

Engels gesproken
60min

Theatermaker Diederik Peeters en choreografe Stina Nyberg maken zich klaar voor een nacht vol (erotische) spookverhalen, verteld door lichaamloze stemmen, en een live elektronische soundtrack om de doden te bezweren.

Theatermaker Diederik Peeters en choreografe Stina Nyberg maken zich klaar voor een nacht vol (erotische) spookverhalen, verteld door lichaamloze stemmen, en een live elektronische soundtrack om de doden te bezweren. De kunstenaars, samengebracht door hun medium choreograaf Andros Zins-Browne, presenteren een reeks korte events die momenteel hun lopende projecten kwellen.

Reserveren kan hier

SPECTROPHILIA

In kader van zijn lopende project, heeft Andros Zins-Browne Diederik Peeters en Stina Nyberg samen uitgenodigd voor een blind date. Terwijl Diederiks project Apparitions en Stina's Thunderstruck ogenschijnlijk weinig gelijkenis vertonen, leek hun onderliggende interesse in de late 19e/begin 20ste eeuw als een tijd waarin wetenschap en magie nauwer met elkaar verweven waren, en waar geloof en technologie op een meer symbiotische wijze met elkaar verbonden waren dan vandaag, duidelijk onder een gemeenschappelijke noemer te vallen. Na verschillende bijeenkomsten waarin deze gedeelde interesses werden besproken en de gesprekken onvermijdelijk voerden naar het occulte, elektriciteit als een expressie van spiritualiteit, en stemmen uit het dodenrijk – besloten de kunstenaars samen drie unieke evenementen voor te stellen. Twee zijtakken die hun fascinatie verkennen voor formats waarin geen van beide kunstenaars zich ooit al heeft gewaagd – een concert (Stina) en een dansvoorstelling (Diederik) – én een samenwerking rond poppentheater en (erotische) spookverhalen, met begeleiding van Theremin-speler Beatrijs De Klerck.

Play dates

Subscribe to our newsletter

Follow us!

@kunstencentrumbuda