Cinema, Podium en
Werkplek in Kortrijk

Elias Heuninck & Emi Kodama

The Archipelago

Video-installatie, zwart-wit projectie
Duur: 12 min
Budafabriek
gratis
i.k.v. WONDER festival

The Archipelago

De eilanden in deze installatie zijn de wassen resten van 3D prints. High tech stalagmieten waarop we onze verbeelding van eilanden kunnen projecteren: witte stranden en warme vakanties. Maar als object reizen ze door de verschillende realiteiten der dingen, van zeer fysiek restproduct over mentale beelden naar 3D scan, van een digitale eeuwigheidswaarde.

Elias Heuninck (°1986) maakt grafisch en videowerk, en interactieve installaties, waarin hij experimenteert met landschappen die hedendaagse artistieke vormen krijgen. Emi Kodama (°1980) is een Japans-Canadese kunstenares uit Vancouver die sinds 2008 in België woont. Haar praktijk is multidisciplinair en omvat schrijven, performance en installaties, en combineert elementen van het dagelijks leven met dromen en herinneringen.

Gerealiseerd door Productie Werktank, met de steun van de Vlaamse Overheid. The Archipelago is deel van Tools For Things And Ideas, een onderzoeksproject aan KASK Conservatorium, ondersteund door HOGENT Arts Research Fund.

Play dates

  • The archipelago

Subscribe to our newsletter

Follow us!

@kunstencentrumbuda