Cinema, Podium en
Werkplek in Kortrijk

Christophe Meierhans

Verein zur Aufhebung des Notwendigen (*) honderd stappen tot wereldvrede

inschrijven: info@budakortrijk.be met vermelding van aantal personen + GSM-nr waarop je te bereiken bent.
duur: 90′
leeftijd: 12+

Test-publiek gezocht voor de nieuwe voorstelling van Christophe Meierhans.

(*) [werktitel. Verein = vereniging / Aufhebung = afschaffing, opheffing, intrekking / Notwendigen = het noodzakelijke]

[Verein zur Aufhebung des Notwendigen]

Je hoeft niet te eten voor je naar Verein zur Aufhebung des Notwendigen komt. Eet niet want deze voorstelling is een diner. Een diner over democratie.

Niet over het instituut democratie dat bedenkt hoe je massa’s kunt organiseren, maar over democratie als iets dat we van binnen kunnen voelen, als individuen, in het dagdagelijse leven. Over de realisatie van verlangens, individueel en collectief.

Maar dit diner is ook een voorstelling. Een voorstelling over een restaurant waarvan de eigenaar, de koks en de kelners het gebouw verlaten hebben. Ze hebben ook alle menu’s en recepten mee genomen. Het is een restaurant vol gasten die alleen zitten, elk met hun eigen honger….

Extra info voor het test-publiek van 14.03:

Verein zur Aufhebung des Notwendigen betrekt de toeschouwers in het koken van een gemeenschappelijk avondmaal op podium. Omwille van het participatieve karakter, kan deze voorstelling enkel ‘gerepeteerd’ worden in de aanwezigheid van publiek. Voor dit toonmoment in Kortrijk zoeken we 30 tot 50 personen die de rol van toeschouwer willen spelen.

Door je in te schrijven en naar het toonmoment te komen, draag je wezenlijk bij tot de ontwikkeling van deze productie! Veel dank bij voorbaat daarvoor.

Première: 24 & 25 September 2015, Vooruit, Gent

With Anna Czapski, Diederik Peeters, Mathilde Maillard, Adva Zakaï, Hans Bryssinck, Rasa Alksnyte, Heike Langsdorf, Marine Thévenêt, Anna Rispoli, Emmanuelle Wattier et Martin Boutry, Pierre Huyghebaert and Sarah Magnan (Open Source Publishing)

Anna Czapski & Diederik Peeters are affiliated as artistic researchers to KASK & Conservatorium, the School of Arts of HOGENT and howest. The research project The Futurology of Cooperation is financed by the HOGENT Arts Research Fund.

Play dates

Concept & regie: Christophe Meierhans
Geïnspireerd door een idee van: Verein zur Aufhebung des Notwendigen e.v, met dank aan R. Komarnicki
Dramaturgie: Bart Capelle
Scenografie & mee-denkers: Holger Lindmüller, Michael Carstens
Productie: Hiros
Coproductie: BUDA (Kortrijk), Kaaitheater, Vooruit, BIT theatergarasjen, Nouveau Théâtre de Montreuil
Met steun van: Pianofabriek

Subscribe to our newsletter

Follow us!

@kunstencentrumbuda