Cinema, Podium en
Werkplek in Kortrijk

buren (BE)

shoe/farm

shoe farm

“shoe/farm bouwt verder op onze vorige performance SPARE TIME WORK (2021). Deze keer spelen we met rolpartronen, machtsverhoudingen gelinkt aan de boerderij en de schoenenwinkel. Ook op deze beide plekken komen vrije tijd en arbeid samen. Vertrekkend vanuit persoonlijke ervaringen willen we een ander licht werpen op grotere thema’s als consumentisme, productie, de specifieke beleving van die plekken als werknemer, klant, voorbijganger. We staan aan de start van de creatie en gaan aan de slag met onze scenografie, vormen een installatie van specifieke objecten en geluidsapparatuur en kijken naar hoe het publiek daar deel van kan uitmaken. Daarnaast ontwikkelen we de scènes die zich binnen de shoe/farm ontvouwen, performatief, tekstueel en muzikaal. We onderzoeken hoe we live loops van geluid kunnen maken om zo groepsarbeid of bepaalde contexten gelinkt aan de shoe of de farm te verbeelden.”

Website

buren (BE)

Eind 2012 richtten Oshin Albrecht en Melissa Mabesoone, het collectief ‘buren’ op. Met hun werk kanaliseren ze humoristische, fantasierijke en kritische realiteiten met een sterke visuele en muzikale drive. D.m.v. performance, video, tekst, objecten, liedjes, fotografie en installatie navigeren ze door ideeën over gemeenschap, huiselijkheid, gender, (kunst)geschiedenis en neoliberale fantasieën.

Sinds 2021 maken ze via BUDA ook deel uit van apap, een internationaal netwerk dat focust op Feminist Futures en buren uitnodigde voor voorstellingen in o.a. Amiens (FR), Lissabon (PT), Dro (IT), Salzburg (AT) en ’s Hertogenbosch (NL).

In residentie

18 sep 2023 – 29 sep 2023
Budascoop

On tour

17 NOV 23 – 18 NOV 23
Playground Festival

Blijf op de hoogte

Volg ons!

@kunstencentrumbuda