Cinema, Podium en
Werkplek in Kortrijk

Nada & Co. vzw (BE)

True Fiction- working the in-betweens (research project)

True Fiction- working the in-betweens (research project)

Tijdens de residentie onderzoekt de groep samen mogelijke performatieve dimensies voor ‘kaders voor constructieve leegte’. Deze kaders, die berusten op een evenwichtsoefening tussen stabiliteit en beweging als instrument om in-betweens bij te wonen, zijn tot nu toe in het onderzoek vooral getest via curatoriële formats (maandelijkse onderzoeksbijeenkomsten, nachtwandelingen en nachtdiensten). Nu wil Nada zien hoe deze kaders kunnen worden gereflecteerd en vertaald in poëtische gebaren waarin lichamen, objecten en geschriften zijn opgenomen.

Nada & Co. vzw (BE)

Nada & Co. vzw is een in 2015 in Brussel opgerichte vzw die als missie heeft het werk van Nada Gambier en consorten te ondersteunen en te produceren.

Nada Gambier is een multidisciplinaire Finse kunstenaar die al meer dan twintig jaar in Brussel woont. Ze is een vaak geziene gast in BUDA, recentelijk om haar onderzoek te delen via nachtelijke wandelingen in het kader van het Learning Together programma. Voor deze residentie wordt ze vergezeld door een groep ervaren internationale performers, namelijk Jen Rosenblit, Mark Etchells en Phil Hayes.

Jen Rosenblit is een Amerikaanse choreograaf en danser die in Berlijn woont. Ze maakt performances rond architecturen, lichamen en ideeën over problemen die ontstaan binnen agenda’s voor samenhorigheid. Mark Etchells werkt al lange tijd samen met Nada. Hij combineert het bouwen van muren en daken met schrijven en optreden. Hij is gevestigd in North Devon, UK. Phil Hayes is een Engelse choreograaf, theaterregisseur, acteur en muzikant gevestigd in Zürich. Hij heeft ook gewerkt in keukens, restaurants, pubs, fabrieken, bij de radio, op tv en op bouwplaatsen.

In residentie

05 dec 2022 – 16 dec 2022
Budatoren

Blijf op de hoogte

Volg ons!

@kunstencentrumbuda