Cinema, Podium en
Werkplek in Kortrijk

Buren

T-Shirt Conversations

0u30
Performance
Engels, Nederlands & Frans gesproken, geen ondertiteling | 12+ | veel tekst | projectie
Relaxed performance
BK6
Pay what you can (€0/€5/€10/€15/€20/€25)
Aan jou om te bepalen of de suggestieprijs (€15) past binnen jouw huidige financiële situatie… of eerder niet. Kan je een hogere ticketprijs betalen? Dan maak jij het mogelijk dat anderen minder betalen.

CUBO
T-shirts conversations

Als je met kleren kunt kletsen

Even banaal als schreeuwerig, even knipogend als bloedserieus: statements op T-shirts dienen verschillende doelen. Relativeren – denk Britney Spears met het opschrift ‘I’m the American Dream’. Plagen – als je naast iemand loopt met de boodschap ‘I’m with stupid’. Evengoed dragen ze boodschappen uit. Toen Melania Trump in 2018 als first lady van de Verenigde Staten een opvangcentrum voor kinderen van migranten bezocht, meldde de jas die ze droeg ‘REALLY DON’T CARE, DO YOU?’. Kort daarna zag Melissa Mabesoone van buren in de VS een vrouw met een repliek op haar jurk: ‘I really care, why won’t u? Be best!’

Het collectief buren van Mabesoone en Oshin Albrecht daagt met verbeelding en humor de omgeving uit waarin het opereert. Navigerend tussen onder meer performance, tekst, video en fotografie vermengen ze cultuur- en maatschappijkritiek. T-Shirt Conversations activeert meer dan tweeduizend opschriften die het duo op straat, in winkels en online heeft gespot. Hoe en voor wie zijn die statements in de wereld gebracht? Welke dialogen kunnen ontstaan als we ermee in interactie gaan? Van vader-dochtergesprekken tot protesten en late-night telefoonseks: buren verwerkt de ironische, provocerende of sloganeske aard van de boodschappen en brengt ze in onverwachte formats terug naar buiten.

Ga na de voorstelling zelf aan de slag met je eigen creatieve boodschap in het T-Shirt Atelier!

Combineer ‘T-Shirt Conversations’ op zaterdag 8 juli met ‘Love’ van Florin Flueras en ‘Have a Safe Travel’ van Eli Mathieu-Bustos.
Dit project is deel van het Europees programma apap – FEMINIST FUTURES, een project dat medegefinancierd wordt door het Creative Europe Programme of the European Union.

apap logo FEMINISTFUTURES creative europe logo

Eind 2012 richtten Oshin Albrecht en Melissa Mabesoone, het collectief ‘buren’ op. Met hun werk kanaliseren ze humoristische, fantasierijke en kritische realiteiten met een sterke visuele en muzikale drive. D.m.v. performance, video, tekst, objecten, liedjes, fotografie en installatie navigeren ze door ideeën over gemeenschap, huiselijkheid, gender, (kunst)geschiedenis en neoliberale fantasieën.

Sinds 2021 maken ze via BUDA ook deel uit van apap, een internationaal netwerk dat focust op Feminist Futures en buren uitnodigde voor voorstellingen in o.a. Amiens (FR), Lissabon (PT), Dro (IT), Salzburg (AT) en ’s Hertogenbosch (NL).

Speeldata

  • T-shirts conversations
  • T-shirts conversations
  • T-shirts conversations
  • T-shirts conversations
  • T-shirts conversations

concept & performance: buren (Oshin Albrecht & Melissa Mabesoone)

Blijf op de hoogte

Volg ons!

@kunstencentrumbuda