Cinema, Podium en
Werkplek in Kortrijk

Anne Lise Le Gac & Anat Bosak

DOPA

Performance
Duur: 1 uur
Frans en Engels gesproken, geen ondertiteling
Alle leeftijden
BK6 tuin

CUBO

In de SYNUSIA’s van DOPA proberen hackers systeemobjecten te ontmantelen, af te stellen en te kapen. Het kan gaan om een lichtgevend organisme, een regel rond goed militant gedrag, een doedelzak of een airconditioner. Op elk nieuw terrein brengen ze energiebronnen in kaart, maken ze een lijst van beperkingen, berekenen ze verbrande watts en oogsten ze verborgen verhalen.

DOPA kan zijn eigen evolutie niet voorspellen en voedt zich met een opeenstapeling van fermenten in de plaatsen die het doorkruist. Deze hackers investeren in onroerend goed dat vergankelijk, veranderlijk en vluchtig is. Lekken zijn te verwachten, net als hittegolven, maar ze zullen je bij elke stap begeleiden.


Dit project is deel van het Europees programma apap, een project dat medegefinancierd wordt door het Creative Europe Programme of the European Union.

apap logocreative europe logo

Anne Lise Le Gac studeerde aan de Fine Arts School in Straatsburg, met een focus op performance art. Ze voltooide ook een performance-masterprogramma “ESSAIS” bij CNDC Angers. Ze creëerde een solostuk La Caresse du Coma en een gezamenlijk performanceproject genaamd GRAND MAL (met Élie Ortis). Sinds 2015 is ze mede-organisator van het performancefestival OKAY CONFIANCE. Voor DOPA nodigt ze multidisciplinair artiest Anat Bosak uit.

Speeldata

Concept & performance Anne Lise Le Gac, Anat Bosak Lichtontwerp Anat Bosak Land Arrangement Anat Bosak, Anne Lise Le Gac Productie OKAY CONFIANCE – Fanny Spano Coproductie & residenties Tanzfabrik (Berlin, DE), Fortuna (Berlin, DE), kunstencentrum BUDA (Courtrai, BE), Reykjavik Dance Festival (Reykjavik, IS), Station (Belgrade, SR), La Maison Forte (Monbalen, FR), Centrale Fies (Dro, IT), BIT Theatre (Bergen, NO), Parallèle Festival (Marseille, FR) Met de steun van apap, département des Bouches du Rhône, Ville de Marseille, Bourse Erasmus +

Blijf op de hoogte

Volg ons!

@kunstencentrumbuda