Cinema, Podium en
Werkplek in Kortrijk

Okay Confiance (Anne Lise Le Gac & Anat Bosak)

Feminist School: DOPA

Volledige avond
workshop, installatie, voorstelling, party
Engels en Frans gesproken, geen ondertiteling | alle leeftijden | toegankelijk voor personen met visuele beperking | toegankelijk voor personen met gehoorbeperking
Relaxed performance
BK6
Vrije toegang.

Trefwoorden: #
CUBO
DOPA

Kunstenaarsgroep infiltreert in knotsgek tuinfeest

Wat als je kunstenaars kortstondig samenbrengt, om te experimenteren en te creëren zoals in een hackerspace?

DOPA staat voor ‘dopamine’. In de populaire cultuur wordt ze beschreven als de belangrijkste chemische stof voor het ervaren van plezier en genot. Volgens de farmacologie zou dopamine ook een belangrijke rol spelen bij gedrag dat door beloning wordt versterkt – ze heeft dus een sterk motiverende werking.

OKAY CONFIANCE is een team dat telkens opnieuw wordt samengesteld, op basis van de context en de middelen. Kunstenaars gaan er een kortstondige verbintenis aan, in gemeenschappelijk vertrouwen en lerend van elkaar. DOPA zal dan ook ontstaan bij BUDA, waar in de week voor de performance een collectieve ontmoeting plaatsvindt en waar verhalen, prille gesprekken en groeiende relaties als brandstof dienen.

De residentieplek voor DOPA is de tuin van BUDA. De makers zullen er experimenteren met de vorm en inhoud van wat ze een ‘tuinfeest’ noemen. Het publieke resultaat wordt een ervaring dat meerdere zintuigen prikkelt en sluit perfect aan bij  T-Shirt Conversations door het collectief buren.

Party met DJ jujulove in de tuin van BK6

Dit project is deel van het Europees programma apap – FEMINIST FUTURES, een project dat medegefinancierd wordt door het Creative Europe Programme of the European Union.

apap logo FEMINISTFUTURES creative europe logo

OKAY CONFIANCE (FR) verscheen voor het eerst in april 2015. Uitgenodigd of zichzelf uitnodigend, hebben haar wegen de ateliers van kunstenaars gekruist zoals het station in Nice of A-Frame in La Courneuve, het kunstcentrum van La Ferme du Buisson in Noisiel, het Salmon Festival in Barcelona, Le Café Pompier in Bordeaux, in Marseille gehost in La Friche la Belle de Mai of Coco Velten derde plaats in het centrum van de stad.

Speeldata

  • DOPA
  • DOPA

Workshop, installation, performance: Anne Lise Le Gac & Anat Bosak

Blijf op de hoogte

Volg ons!

@kunstencentrumbuda