Cinema, Podium en
Werkplek in Kortrijk

Fabrizio Terranova & Xavier Garcia Bardon

Speakers for the dead

Lezing, DJ-set & filmprogramma
Engels gesproken
Locatie: Budascoop zaal 1
Tickets lezing: €6 | CUBO | UiTPAS
Tickets filmprogramma: €10 | €6 (-26/artiesten & professionals) | CUBO | UiTPAS

CUBO
Fabrizio Terranova personal archives

Fabrizio Terranova stelt een eerste fase van zijn residentie bij BUDA voor, die het beginpunt zal vormen van een experimentele zoektocht. Een residentie vol spoken, gewijd aan levende geesten die gevoed moeten worden. Een residentie om een toekomstige film voor te bereiden ter ere van een verdwenen geliefde.

Lezing door Fabrizio Terranova
Zat 11 juni 2022 | 16:30-19:30

Speculative Fabulations* and other stories to take care of our dead

* naar de naam van de Masteropleiding ” Narrations Spéculatives – Récits & Expérimentations ” aan het erg, Brussel

Een korte inleiding tot Speculative Fabulations, met bijzondere aandacht voor het weven van verhalen die geplaagd worden door onze doden. Voor het eerst legt Fabrizio Terranova al zijn prille ideeën, intuïties en intenties neer om ze te ordenen op onze grote collectieve tafel.

Deze sessie wordt begeleid door de wonderlijke klanken van Lawrence Le Doux, gevolgd door een kleine mix van deze legendarische Brusselse DJ, auteur van alle soundtracks van Terranova’s films.

Filmprogramma in samenwerking met Xavier Garcia Bardon.
Zon 12 juni 2022 | 16:30-20:15

Dit programma brengt een selectie van films en video’s uit verschillende tijden, plaatsen en productiecontexten samen, een vrolijke mix van genres en benaderingen. Zij hebben allemaal op een of andere manier met de doden te maken, hebben ermee gesproken of zich over hen ontfermd.

16:30 | Intro
16:40 | Films: Nous le savions qu’elles étaient belles, les îles (Younès Ben Slimane, FR, 2021, 16’, geen dialoog), Tahlequah (Dominique Knowles, USA, 2020, 12’, EN gesproken, niet ondertiteld), Si tu étais dans mes images (Lou Colpé, BE, 2017, 20’, FR gesproken, EN en NL ondertiteld)
17:25 | Q&A met Younès Ben Slimane en Lou Colpé
18:00 | Pauze
18:30 | Intro
18:35 | Film: Le Bateau du père (Clémence Hébert, BE/FR, 2009, 75’, FR gesproken, EN ondertiteld)
19:50 | Q&A met Clémence Hébert
20:15 | Einde

Intro, discussie en moderatie door Xavier Garcia Bardon en Fabrizio Terranova.

Dit project is deel van de Feminist School van het Europees programma apap – FEMINIST FUTURES, een project dat medegefinancierd wordt door het Creative Europe Programme of the European Union.

apap logo FEMINISTFUTURES creative europe logo

De in Brussel gevestigde filmmaker Fabrizio Terranova (IT) is ook activist en docent aan de ERG (Ecole de Recherche Graphique), waar hij het masterprogramma in speculatieve vertelling heeft opgezet en mede leidt. Terranova is ook medeoprichter van Dingdingdong, een instituut dat de kennis over de ziekte van Huntington wil vergroten. Zijn eerdere documentaires (Josée Andrei, An Insane Portrait, Donna Haraway, Storytelling for Earthly Survival en Absolute Beginners) werden vertoond op verschillende festivals wereldwijd.

Laurent Baudoux (BE) is al bijna twee decennia een spilfiguur in de underground elektronische muziekscene van zijn land; hij is actief geweest als lid van groepen als Electrosold Collectif (naast Mouse on Mars’ Jan St Werner) en werkte solo onder een groot aantal pseudoniemen, zoals Sun OK Papi K.O. en Baleine 3000. Momenteel werkt hij onder de naam Lawrence Le Doux, en wordt hij geprezen door Resident Advisor en Thump voor zijn unieke, opwindende kijk op house en techno.

Xavier Garcia Bardon is professor aan de ERG (École de Recherche Graphique, Brussel), onafhankelijk filmcurator en lid van het Oostendse nomadische filmplatform Monokino. Als voormalig filmcurator bij BOZAR (2004-2020) werkte hij samen met talrijke kunstenaars en instellingen. Hij heeft uitgebreid onderzoek verricht naar de geschiedenis van het Knokke EXPRMNTL filmfestival, een onderwerp waaraan hij zijn doctoraat in filmstudies aan de Université Paris 3 Sorbonne Nouvelle heeft gewijd.

Speeldata

Blijf op de hoogte

Volg ons!

@kunstencentrumbuda