Cinema, Podium en
Werkplek in Kortrijk

Norberto Llopis Segarra

Máquinas (Machines)

Dans, performance
Duur: 1 uur 10 minuten
Belgische première
Engels gesproken, zonder ondertiteling
Alle leeftijden
Budascoop

Pay What You Can: €0 · €5 · €10 · €15 · €20 · €25
Aan jou om te bepalen of de onderstreepte suggestieprijs past binnen jouw huidige financiële situatie of eerder niet. Kan je een hogere ticketprijs betalen? Dan maak jij het mogelijk dat anderen minder betalen. Wil je liever een lager tarief? Dan ben je vrij dat te kiezen.

CUBO
Máquinas (Machines)

Verlangen naar minder

Sinds de opkomst  van industrialisatie en kapitalisme wordt er een constant verlangen gecreëerd naar alles wat we (nog) niet hebben. Llopis Segarra ontleedt de mens en onze maatschappij en legt ons inherent verlangen bloot.

Máquinas is een dansperformance die onderzoekt wat een “verlangende machine”, zoals de Franse filosofen Gilles Deleuze en Felix Guattari het noemden, zou kunnen zijn. Zij beschouwen het onbewuste als een fabriek en het lichaam als een assemblage van machines die verlangen produceren. Machines bevinden zich in het midden tussen wat niet kan gebeuren en wat nooit stopt met gebeuren. Het is een proces dat eindeloos doorgaat. Of om het met de woorden van Deleuze te zeggen: “Mens of natuur bestaat niet, alles is een machine.”

Llopis Segarra toont voor het eerst zijn werk in België. Profiteer van deze unieke kans om kennis te maken met deze Spaanse kunstenaar.

Norberto Llopis Segarra werkt op het snijvlak van dans en filosofie. Hij studeerde aanvankelijk als danser en choreograaf aan het Institut del Teatre in Valencia en volgde later een master in podiumkunsten aan DasArts, AHK Amsterdam. Naast zijn artistieke praktijk volgde hij een opleiding filosofie. In zijn werk zoekt Llopis Segarra naar de verhoudingen tussen ruimte, mens en object. De vorm die zijn werk aanneemt varieert van choreografieën tot installaties, curatoriële contexten, essays over artistieke praktijken en performatieve lezingen. In zijn recente werk onderzoekt hij het concept “operatie” in relatie tot performativiteit in zowel artistieke als intellectuele processen.

Speeldata

  • Máquinas (Machines)
  • Máquinas (Machines)

Choreografie & regie Norberto Llopis Segarra Performance & artistieke samenwerking Paula Pachon, Javier J Hedrosa, Norberto Llopis Segarra Automata ontwerp Samuel H. Ramírez Eerste prototypes Automata Jorge Nieto Assistentie dramaturgie Tomas Aragall & Sofía Asencio (Societat Doctor Alonso) Licht Carlos Molina Llorens Fotografie & video NURO Visuales Productie Mónica Vázquez Geproduceerd met Emerging Production Grants (Valencian Institute of Culture) & Scenic Production Grants (Valencia City Council) Artistieke residenties Espai la Granja (Burjassot), Teatre El Musical TEM (Valencia), and El Consulado (Valencia)

Blijf op de hoogte

Volg ons!

@kunstencentrumbuda