Cinema, Podium en
Werkplek in Kortrijk

Olga de Soto

Paper Lane

Performance
Duur: 1 uur
Geen gesproken taal, geen ondertiteling
Budafabriek

Toegankelijk voor personen met een gehoorbeperking
Tijdens deze voorstelling blijven de deuren open

Pay What You Can: €0 · €5 · €10 · €15 · €20 · €25
Aan jou om te bepalen of de onderstreepte suggestieprijs past binnen jouw huidige financiële situatie of eerder niet. Kan je een hogere ticketprijs betalen? Dan maak jij het mogelijk dat anderen minder betalen. Wil je liever een lager tarief? Dan ben je vrij dat te kiezen.

CUBO

1 performer, 1 wit blad, 1 scheur. Dat zijn de basisingrediënten voor het meditatieve Paper Lane.

Voor deze woordeloze performance liet Olga de Soto zich inspireren door Hartmut Rosa’s theorie over de noodzaak van vertragen en Sophie Whettnalls werk met papier. Het resultaat: een lange strook papier wordt met een ononderbroken beweging in tweeën gescheurd. De traagheid en precisie trekken je aandacht volledig naar het nu. Deze daad van provocatie tegen een alsmaar sneller evoluerende maatschappij laat je stilstaan bij de eenvoud van bewegingen en natuurlijke materialen. Een performance die de grens opzoekt tussen meditatie en manifestatie, en die bezoekers uitnodigt om de pauzeknop in te duwen.

Olga de Soto is een Spaanse choreografe, danseres, performer en dansonderzoeker gevestigd in Brussel. Ze studeerde af aan het Centre National de Danse Contemporaine d’Angers (CNDC) na haar studies klassiek ballet, hedendaagse dans en muziektheorie. Haar werk concentreert zich op de thema’s geheugen, sporen en overdracht en vermengt de taal van de choreografie met die van documentaire, performance, beeldende kunst en installatie, spelend met de grijze zones van die disciplines. Olga’s werk werd in een twintigtal landen gepresenteerd. Sinds 2019 is ze gastdocent aan de Master Dans van het Antwerps Conservatorium / Artesis Plantijn Hogeschool Antwerpen.

Speeldata

  • Olga de Soto
  • Olga de Soto

Performance van en door Olga de Soto Naar een gebaar van Sophie Whettnall Kunstwerk element Olga de Soto Productie Niels Production In samenwerking met Centrale for Contemporary Art, Brussels  Met de steun van Ministère de la Fédération Wallonie-Bruxelles — Service de la danse and Grand Studio, Brussels

 

Blijf op de hoogte

Volg ons!

@kunstencentrumbuda