Cinema, Podium en
Werkplek in Kortrijk

Cristina Carvalhal & Raquel André

Set the Table

Performance, theater
Belgische première
Duur: 2u
Frans gesproken, Nederlandse boventiteling
12+

Trefwoorden: # #
CUBO

VROUWENVERHALEN

In 2021 startten Raquel Andre en Cristina Carvalhal een onderzoek naar de verhalen van mensen uit verschillende gemeenschappen die zich als vrouw identificeren. Door naar deze stemmen te luisteren, willen ze bijdragen tot een groter bewustzijn van de ongelijkheden en misstanden die patriarchale samenlevingen in de loop van de geschiedenis hebben ingesteld en als norm hebben geassimileerd.

Bij het project werden vier steden betrokken: Lissabon, Zagreb, Sibiu (Roemenië) en Kortrijk. In elke stad organiseerden Andre en Carvalhal een vijfdaagse workshop om met lokale gemeenschappen te werken. Set the Table wordt opgevoerd door het Portugese professionele team en de deelnemers van de workshop in Kortrijk.

Deelnemen aan de workshops en voorstelling? Meer info.

Pik na de voorstelling ook de film mee over het creatieproces.


Deze voorstelling vindt plaats in het kader van Be SpectACTive, een EU-programma dat experimenteert met diverse vormen van participatie en het publiek een luidere stem wilt geven.  

be spectactive creative europe logo

Cristina Carvalhal is actrice, regisseuse en pedagoge. Ze is oprichter en artistiek directeur van het theatergezelschap Causas Comuns. Raquel André actrice, kunstenares en performer. Ze is de bedenker van Collection of People, een project dat sinds 2014 op meerdere plekken in de wereld is gepresenteerd met voorstellingen, expo’s, conferenties, een boek, online projecten en performances.

Speeldata

Project Directors: Cristina Carvalhal and Raquel André.
Cocreators: Catarina Vieira, Gisela Casimiro, Keli Freitas, Rita M. Pestana, Sara Franqueira.
Performers: Catarina Vieira, Cristina Carvalhal, Gisela Casimiro, Keli Freitas, Raquel André and eight women from Kortrijk (to be defined).
Set and Costumes Designer: Sara Franqueira.
Lighting Designer: Carolina Caramelo.
Sound Designer: Odete.
Film Director: Rita M. Pestana.
Executive Producer: Sofia Bernardo.
Assistant Producer: Leonor Buescu.
Causas Comuns Producer: Bruno Reis.
Partners: ArtemRede – Marvila Library (Portugal), BUDA (Kortrijk, Belgium), Domino (Zagreb, Croatia) and Radu Stanca National Theater (Sibiu, Romania).

SET THE TABLE is carried out in the scope of the european project Be SpectACTive! Co-financed by the European Union – Program Creative Europe and the Government of Portugal – Program Garantir Cultura. Causas Comuns is sponsored by the Government of Portugal – Ministry of Heritage/General Direction of Arts.

Blijf op de hoogte

Volg ons!

@kunstencentrumbuda