Cinema, Podium en
Werkplek in Kortrijk

The Crip School

Locatie: Budatoren

Gratis toegang, reserveren verplicht voor Crip Happening
i.s.m.

The Crip SChool

In BUDA ontwikkelen we een Learning Together programma. Het is een collectieve ruimte voor kritische reflectie, waar banden worden gesmeed binnen en buiten de artistieke gemeenschap. Tijdens het festival krijgt Learning Together vorm via een ‘school’. Een plek waar kunst op een andere manier gedeeld wordt, waar we nieuwe manieren van werken, denken en bestaan onderzoeken. We nodigden kunstencentrum Wit.h uit om mee te denken en te doen. Samen creëren we The Crip School. En laat dat nu net ook de viering van hun 20-jarig bestaan zijn.

The Crip School is een originele en artistieke manier om even stil te staan en dan weer vooruit te gaan. Tien dagen lang krijgt elke verdieping van de Budatoren een andere interpretatie van cocreatie door verschillende kunstenaars, curatoren en wetenschappers.

Crip is de trotse geuzennaam voor al wie afwijkt van het normale, het gepaste, het herkenbare. Crip ben je vanwege een handicap, een psychische kwetsbaarheid of om een heel andere reden.

Crip Expo

Wit.h draagt de Crip kunst de toekomst in. In regie van Myriam Van Imschoot, Pol Coussement, Kwint Manshoven en Messieurs Delmotte presenteren diverse vrijwilligers topwerken uit de collecties van Museum Dr. Guislain Gent, Art et Marges Brussel en Trinkhall Liège. Een bewegende expo!

VR 10 JUNI | 19:30–23:00
ZA 11 JUNI | 15:00–19:00
ZO 12 JUNI | 15:00–19:00
gratis, doorlopend open voor publiek

Crip Studio

In de Crip Studio zijn kunstenaarscollectieven en wetenschappers in residentie om samen te werken aan het Crip Manifest van de toekomst.

Met Dirk Zoete, Dirk Geffers, Mauritz Verlinden, Dijf Sanders, Nanou Vandecruys, Julia Krause-Harder, Irène Gérard, Michiel De Jaeger, Honoré d’O, Ellen Schroven, S.P.A.C.E., Frédéric Deschamps en Jan Laute.

Beeldend kunstenaar en performer Honoré d’O speelt een meesterlijk spel met toeval. Werkelijkheid en Crip kunst lopen naadloos in elkaar over. Laat je elke dag om 18:00 verrassen door een artistieke (inter)actie.

MA 13 → VR 17 JUNI | publieksmoment telkens om 18:00
gratis, vrije toegang

Crip Happening

De positie en identiteit van ‘het crip zijn’ krijgt gestalte in een happening. Tijdens een Crip Visit in Budatoren word je meegenomen doorheen een beeldend parcours met al de werken uit de Crip Studio. Ook het Crip Manifest van de toekomst wordt voorgesteld.

Manifest met Dieter De Vlieghere, Leni Van Goidsenhoven, Piet Devos en Hildegard De Vuyst, Klaus Compagnie en Topo Copy.

ZA 18 JUNI | 15:00-16:30 & 17:00-18:30 (rondleiding)
ZO 19 JUNI | 15:00-16:30 & 17:00-18:30 (rondleiding)
gratis, mits reservatie

Dit project is deel van het Europees programma apap – FEMINIST FUTURES, een project dat medegefinancierd wordt door het Creative Europe Programme of the European Union.

apap logo FEMINISTFUTURES creative europe logo

Speeldata

  • Auri Ramirez ©Trikhall Museum
  • Dwight Mackintosh ©Trikhall Museum
  • Marinella Parente ©Trikhall Museum
  • Crip School
  • The Crip School
  • Budatoren

Blijf op de hoogte

Volg ons!

@kunstencentrumbuda