Cinema, Podium en
Werkplek in Kortrijk

Lucia Palladino

The forest_

Performance
Duur: 3 uur
Première
Engels gesproken, geen ondertiteling
12+
Budascoop

Tijdens deze voorstelling blijven de deuren open

Pay What You Can: €0 · €5 · €10 · €15 · €20 · €25
Aan jou om te bepalen of de onderstreepte suggestieprijs past binnen jouw huidige financiële situatie of eerder niet. Kan je een hogere ticketprijs betalen? Dan maak jij het mogelijk dat anderen minder betalen. Wil je liever een lager tarief? Dan ben je vrij dat te kiezen.

Na de voorstelling kan je met een pendelbus terug naar Brussel. Reserveren kan hier.

CUBO
_The forest

Het bos is een plek waar je nooit weet waar je bent en waar je je nooit verloren voelt. Deze toestand voorafgaand aan het onbekende stelt ons in staat om de toekomst te schrijven op manieren die we ons niet hadden kunnen voorstellen.

Het bos betreden is een uitnodiging voor de praktijk van het ‘onbekende’. Een begrip dat transformeert zodra het benoemd wordt, als een oefening in verzet tegen het kapitalistische productiesysteem dat de hele op kennis gebaseerde wereld domineert. Het onbekende creëert een ruimte van ontmoeting tussen deelnemers volgens relationele regels in wording. De uitwisseling van informatie en codes is intiem en delicaat. Het ligt een paar millimeter naast hetgeen we beschouwen als de werkelijkheid en roept voortdurend vragen op over de betekenis en macht van dingen. Op die manier werpt het licht op de traditie van censuur om gezamenlijke richtlijnen op te stellen over wat goed en wat slecht is.

Treed binnen in een teder universum en maak een reis naar het onbekende. We sluiten de dag samen af bij zonsondergang met een hartverwarmend ritueel.

Lucia Palladino is een onafhankelijke transdisciplinaire kunstenaar en onderzoeker uit Brussel. Haar werk focust op de ontmoeting met de ander en hoe deze ontmoeting identiteiten en kenmerken in vraag stelt. Beweging, choreografie, schrijven en filmen worden ingezet als vormen van verzet tegen vastgeroeste opvattingen over identiteit, tegen instellingen en als instrumenten voor institutionele kritiek. Haar werk onderzoekt machtsverhoudingen en stelt alles wat voor ons vanzelfsprekend is in vraag.

Speeldata

Concept & regie Lucia Palladino Performers Adaline Anobile, Elena Bastogi, Lucia Palladino, Chiara Prodi & Alice Ruggero Muzikanten Lemmo, Flavia Passigli & Arturo Zanaica Video Giorgia Minoli

Blijf op de hoogte

Volg ons!

@kunstencentrumbuda