Cinema, Podium en
Werkplek in Kortrijk

Simon Van Schuylenbergh

Ne mosquito pas

i.k.v.: COME CLOSER (15 jaar BUDA)
performance, dans, theater
Duur: 1u40 (vrij in en uit)
Locatie: Tuin Broelkaai 6
Tickets: gratis

CUBO

In Ne mosquito pas bevragen jonge podiumkunstenaars hun eigen verhouding tot succes en falen door aan de slag te gaan met elementen die ze zelf als mislukt ervaren binnen hun praktijk. Ze verwerken ideeën die uiteindelijk nooit het podium haalden. Die deleted scenes uit vorige werken vormen het vertrekpunt voor een korte performance waarin ze een negatieve on(aan)gepaste tweedehandsversie van hun artistieke praktijk opvoeren. Het begeleidende motto daarbij is: “If at first you don’t succeed failure may be your style” (Quentin Crisp).

I fail good!

Spel: Simon Baetens, Sophia Danae Vorvilla, Desiree Cerocien, Loucka Elie Fiagan, Jonathan Franz

De jonge Gentse theatermaker Simon Van Schuylenbergh is masterstudent drama aan KASK School of Arts Gent. Hij werkt er geregeld samen met Siska Baeck aan voorstellingen die fysiek en taal koppelen en de ruimte bespelen als ontmoetingsplaats voor intieme verhoudingen. En gedurende een jaar onderzocht hij met Linde Carrijn en Maxim Storms wat een archief kan betekenen voor een podiumkunstenaar. Ze doopten hun atelierruimte om tot Schouwburg en organiseerden maandelijks toonmomenten. Intussen heeft Simon een atelier in Gent en nodigt hij onder het format Homeworks tweemaandelijks een kunstenaar uit om samen te zoeken naar een presentatievorm voor zijn ‘dramatisch archief’.

Maar hij maakt ook eigen voorstellingen. Op MaydayMayday (mei 2015 in CAMPO) presenteerde hij een eerste, prille maar intrigerende versie van Zebra. Die groeide uit het verlangen om een solo te maken waarin hij zich op scene kon verbinden met iets dat volledig buiten hemzelf stond. Een ‘duet met een ding’, dus. Dat ding werd een papier-marché zebra.

Play dates

  • Concept: Anna Franziska Jäger, Nathan Ooms, Simon Van Schuylenbergh
  • Met de steun van: Artist Commons, Volksroom, de School Van Gaasbeek d e t h e a t e r m a k e r, wpZimmer en Kunstenwerkplaats, wpZimmer, Stad Antwerpen, Vlaamse Gemeenschap Brussel
  • Performers: Simon Baetens, Sophia Danae Vorvilla, Desiree Cerocien, Loucka Elie Fiagan, Jonathan Franz
  • Foto’s: Prendergast Norma

Subscribe to our newsletter

Follow us!

@kunstencentrumbuda