Cinema, Podium en
Werkplek in Kortrijk

Toegankelijkheid

Fysieke toegankelijkheid

Rolstoeltoegankelijkheid

Budascoop, de podiumzalen (zaal 1, 2), en de studio’s in Budatoren (behalve de toiletten) zijn toegankelijk voor rolstoelgebruikers. De cinemazalen (zaal 3, 4, 5) zijn helaas (nog) niet toegankelijk voor rolstoelgebruikers.

rolstoelingang kunstencentrum BUDA

European Disability Card

Deze kaart is een instrument om de toegang van personen met een beperking tot cultuur, sport en vrijetijdsbesteding te vergemakkelijken. Vraag hier jouw gratis kaart aan.

Personen met een beperking krijgen toegang tot de activiteiten aan kortingstarief. Als die persoon nood heeft aan een begeleider, dan komt die gratis mee. Dit geldt voor alle voorstellingen georganiseerd door kunstencentrum BUDA. 

Blinden en slechtzienden

Assistentiehonden die jouw bezoek begeleiden zijn toegestaan.

Veel Nederlandstalige films en sommige anderstalige films zijn voorzien van audiodescriptie via de Earcatch-app. Het aanbod en informatie over de app vind je hier.

Slechthorenden

Als bezoeker kan je in zaal 1, 3, 4 en 5 gebruik maken van audio-ondersteuning via jouw hoortoestellen en smartphone via de app ‘MobileConnect’ van Sennheiser. Download de app voor jouw telefoon via de App Store (Apple toestellen) of Play Store (Android toestellen). Meer info over het verbinden kan je terugvinden op de infopancartes in de zalen.

Alle info over ondertiteling vind je terug op de film- en voorstellingspagina’s.

Visuele voorbereiding

Bereid je je graag voor op je bezoek aan een film, podiumvoorstelling of cineMAATjes? Maak dan zeker gebruik van onze visuele voorbereiding. Met vragen hieromtrent kan je altijd terecht bij luna@buda.be.

Visuele voorbereiding Budascoop

Visuele voorbereiding podium

Visuele voorbereiding cineMAATjes


Financiële toegankelijkheid

UiTPAS-kansentarief

Bewoners van Anzegem, Avelgem, Deerlijk, Harelbeke, Kortrijk, Kuurne, Menen, Waregem, Wervik, Wevelgem, of Zwevegem die recht hebben op UiTPAS-kansentarief kunnen aan 20% van de ticketprijs naar voorstellingen, georganiseerd door kunstencentrum BUDA.

Meer info over UiTPAS vind je hier.

Groepspas

Organisaties die werken met mensen in kwetsbare positie hebben recht op een groepspas. Zo kan je met jouw organisatie een bezoek brengen aan Budascoop aan het voordelige kansentarief.
Meer info via uitpas@kortrijk.be 

Fonds Vrienden van BUDA

Met het nieuwe ‘Fonds Vrienden van BUDA’ willen we onze sociale acties structureel verankeren én niet langer beperken tot film. Door Vriend van BUDA te worden ondersteun je onze inclusieve werking en help je mee(r) cultuur creëren voor mensen met minder. Lees er hier meer over.

Wil je een bezoekje brengen aan kunstencentrum BUDA, maar behoor je niet tot UiTPAS-zuidwest? Contacteer dan info@buda.be of 056/221001. We kijken wat we kunnen doen voor jou.
Heb je net geen recht op verhoogde tegemoetkoming, maar kan je jouw bezoek toch niet betalen? Contacteer dan info@buda.be of 056/221001. We kijken wat we kunnen doen voor jou.

Gratis menstruatieproducten

BUDA biedt gratis menstruatieproducten aan. Deze zijn te vinden in de toiletten.


Inclusief beleid

BUDA wil verschillende stemmen, achtergronden en visies verwelkomen en verzet zich tegen elke vorm van discriminatie.

Heb je tips of feedback over jouw bezoek? Mis je nog iets in het gebouw? Vind je dat er iets beter kan? Of had je net een super positieve ervaring? We horen het graag via info@buda.be

Hartelijke plek

Hier is iedereen welkom en zorgen we voor elkaar. Bij ons kan je tijdens de openingsuren terecht om je op te warmen, een glas water te vragen, of jouw gsm op te laden. Maak gebruik van onze toiletten, onze gratis lockers, of maak een praatje met één van onze medewerkers. Wij luisteren met plezier wanneer het niet druk is.

Want harte geven doet leven, erbij horen wonderen. Hier gebeurt het. Enchanté!

Genderneutrale toiletten

We willen BUDA toegankelijk maken voor iedereen, daarom kiezen we voor genderneutrale toiletten. Dat wil zeggen dat er geen strikte opdeling is. Zo vind je in elk toilet een vuilbakje en menstruatieproducten. Bij de ingang staat aangeduid wat er zich bevindt in de toiletten.

Vacatures

Voor kunstencentrum BUDA zijn gelijke kansen belangrijk. Kwaliteiten van mensen zijn bij BUDA doorslaggevend, ongeacht gender, afkomst, leeftijd of handicap.

Blijf op de hoogte

Volg ons!

@kunstencentrumbuda