Cinema, Podium en
Werkplek in Kortrijk

Agata Maszkiewicz & Superamas

Zero to Infinity

1u30
Dans, performance
Engels en Nederlands gesproken, geen ondertiteling | alle leeftijden | rook | toegankelijk voor personen met gehoorbeperking
Belgische première
Relaxed performance
BK6
Pay what you can (€0/€5/€10/€15/€20/€25)
Aan jou om te bepalen of de suggestieprijs (€15) past binnen jouw huidige financiële situatie… of eerder niet. Kan je een hogere ticketprijs betalen? Dan maak jij het mogelijk dat anderen minder betalen.

CUBO
Zero To Infinity

Kosmische dans in uniek decor

We vragen ons allemaal wel eens af wat onze plaats is in het heelal. De moderne wetenschap geeft ons tal van verklaringen, die steeds ingewikkelder en meestal slecht begrepen worden. Ieder van ons zoekt hoogstpersoonlijke antwoorden. De performance Zero to Infinity onderneemt zo haar eigen bijzondere poging.

De voorstelling, bij ondergaande zon, begint met bij een warme verwelkoming met dekens, thee en warme chocolademelk. Er worden verhalen verteld over het universum en (niet altijd strikt) wetenschappelijke experimenten. Maar in deze choreografische composities blijkt vooral het lichaam het belangrijkste meetinstrument – zijn gewicht, zijn zwaartekracht, zijn echo. Speciaal voor deze voorstelling werden ‘balloniums’ gecreëerd, muziekinstrumenten die hypnotiserende, fantasierijke geluiden voortbrengen. Zero to Infinity maakt je deel van een wonderland. En dan valt de nacht.

Agata Maszkiewicz is choreografe, performer en danseres. Na haar studie sociologie in Warschau studeerde ze dans in Linz, Oostenrijk. Ze wordt weleens een maatschappijkritisch choreograaf genoemd, maar haar werk bevat ook humor en poëzie. Het collectief Superamas, zowel erkend als dans- en theatergezelschap, toert sinds 1999 in Kortrijk,  Europa en de hele wereld. Hoe eclectisch hun werk op het eerste gezicht ook lijkt, het handelsmerk is onmiskenbaar:  non-conformistische, vaak brutale, altijd verrassende stukken.

Combineer ‘Zero to Infinity’ op vrijdag 30 juni met ‘The Third Room’ van Christine De Smedt, Liza Baliasnaja & Theo Livesey.
Dit project is deel van het Europees programma apap – FEMINIST FUTURES, een project dat medegefinancierd wordt door het Creative Europe Programme of the European Union.

apap logo FEMINISTFUTURES creative europe logo

Agata Maszkiewicz, geboren in Polen, is choreografe, performer en danseres. Ze woont in Frankrijk, in de buurt van Angouleme (Charente). Ze werkt onder meer met het collectief Superamas (You dream, BIG3 happy/end, Casino), Ivana Muller (60 minutes of opportunism) en creëert haar eigen werk.

In BUDA zullen ze tijdens deze vroege junidagen het grootste deel van de tijd repeteren in de schemering, in de tuin, choreografieën, licht, teksten en muziek samenstellen.

Speeldata

  • Zero To Infinity
  • Zero To Infinity
  • Zero To Infinity
  • Zero To Infinity
  • Zero To Infinity
  • Zero To Infinity
  • Zero To Infinity

Conception : Agata Maszkiewicz & Superamas
Chorégraphie :Agata Maszkiewicz
Textes : Superamas
Interprétation : Agata Maszkiewicz, Teresa Acevedo, Superamas
Musique : Antoine Tirmarche
Création des objets sonores : Octave Courtin, Superamas
Création lumière : Henri Emmanuel Doublier, Superamas
Costumes : Sofie Durnez

Blijf op de hoogte

Volg ons!

@kunstencentrumbuda