Cinema, Podium en
Werkplek in Kortrijk

Philippe Quesne

Farm fatale

Theater
Engels gesproken, Franse ondertitels
Duur voorstelling: 1u30
Locatie: Maison Folie Wazemmes (Rijsel)
Vertrek bus: 19:00, voorkant Broelkaai 6
Terugrit bus: 22:00
Tickets: €12

Ga mee op bustrip naar het Latitudes Contemporaines Festival! Onze collega’s van het hedendaags podiumkunstenfestival verwelkomen je graag in Rijsel.

Op de grens tussen mens en marionet, tussen boer en vogelverschrikker, verschijnen de vijf gemaskerde personages van Farm Fatale en tekenen zich af tegen een smetteloos witte achtergrond. Het publiek wordt vervolgens binnengeleid in een wereld die sterk doet denken aan die van een boerderij, waar een groep poëtische vogelverschrikkers wonen. Ze beheren een onafhankelijk radiostation, zingen, spelen muziek, verzinnen slogans en komen soms filosofisch uit de hoek. Deze contemplatieve clowns, gemaskerd en met vervormde stemmen, afgestemd op de impulsen van de planeet, kunnen enigszins vertrouwd overkomen. In feite zijn deze mannen en vrouwen die streven naar een betere wereld meestal dagdromers, dichters en activisten met een charmante en inspirerende neiging om zich te verwonderen over de schoonheid en diversiteit van de natuur. Het zijn ontwapenend grappige en vriendelijke helden die op plant- of dierniveau leven en op de een of andere manier proberen een ongebreideld kapitalisme dat bossen, land en oceanen vernietigt te ontvluchten, en de talrijke levens te redden van degenen die om ons heen krioelen, spreken, poëtiseren en denken.

Vertrek bus: 19:00 aan de voorkant van Broelkaai 6.
Voor het vertrek kan je de gratis expo van Effi & Amir en het publiek moment van The Crip School meepikken.

i.s.m

Latitudes

Philippe Quesne (FR), geboren in 1970, studeerde Fine Arts, Visual Design & Set Design in Parijs. In 2003 richtte hij de Vivarium Studio Company op: een theatergezelschap, bestaande uit schilders, acteurs, dansers, musici en dieren, dat onderdeel is van de Franse avant-garde en zich richt op innovatie en de ontwikkeling van nieuwe theatrale interventies. Quesne is uitgegroeid tot één van de meest originele stemmen binnen de Europese podiumkunsten. Zijn werk wordt in verschillende landen geprogrammeerd of gecoproduceerd, zoals onder andere bij toonaangevende productiehuizen als de Münchner Kammerspiele en Theatre Vidy in Lausanne. Quesne’s werk kenmerkt zich door het samenspel tussen kunst en politiek, waarin hij op een licht absurde wijze maar vol met humor haarfijn de machteloosheid van de mensheid blootlegt.

Speeldata

  • Farm Fatale
  • Farm Fatale
  • Farm Fatale
  • Farm Fatale
  • Farm Fatale

WITH Léo Gobin, Anne Stephens (rôle créé par Julia Riedler), Sébastien Jacobs (rôle créé par Stefan Merki), Nuno Lucas (rôle créé par Damian Regbetz), Gaëtan Vourc’h / GENERAL MANAGEMENT François Boulet / SOUND CONTROL Félix Perdreau / LIGHTING CONTROL Vincent Chrétien / SCENOGRAPHY COLLABORATION Nicole Marianna Wytyczak / COSTUMES Nora Stocker / MASKS Brigitte Frank / LIGHT DESIGN Pit Schultheiss / SOUND DESIGN Robert Göing, Anthony Hughes / ASSISTANT DIRECTORS Jonny-Bix Bongers, Dennis Metaxas / DRAMATURGICAL ADVICE Martin Valdés-Stauber, Camille Louis / SURTITLING TRANSLATION Valentine Haussoullier / PRODUCTION OF THE CREATION  Münchner Kammerspiele / TOUR PRODUCTION Vivarium Studio / Show created on 29 March 2019 for the repertoire of the Münchner Kammerspiele, Munich (Germany)

Blijf op de hoogte

Volg ons!

@kunstencentrumbuda