Cinema, Podium en
Werkplek in Kortrijk

Jija Sohn, Aleksandra Lemm, Julia Reist

Landing on Feathers

1u30
Performance
Engels gesproken, geen ondertiteling | 10+ | veel tekst | toegankelijk voor mensen met een visuele beperking
Belgische première
Relaxed performance
Budatoren
Pay what you can  (€0/€5/€10/€15/€20/€25)
Aan jou om te bepalen of de suggestieprijs (€15) past binnen jouw huidige financiële situatie… of eerder niet. Kan je een hogere ticketprijs betalen? Dan maak jij het mogelijk dat anderen minder betalen.

CUBO

Empathisch kunstwerk over zorgrelatie

In 2021 begonnen choreografen Jija Sohn en Aleksandra Lemm, dramaturge Julia Reist en artistiek medewerker Nica Roses een creatief traject samen met beeldend kunstenaar Elmer Kouwenberg. Die geraakte zo’n dertig jaar geleden verlamd bij een auto-ongeluk. Het viertal maakte eerst een korte documentaire over hun rol als zorgverleners bij Kouwenberg, met wie ze verschillende bewegingsoefeningen doen. Met deze voorstelling zetten ze hun onderzoek naar inclusiviteit voort.

Bij Landing on Feathers ontstaat een bijzondere ‘safe space. Met gevoel voor humor en empathie ontspint zich een gesprek over de zorgpraktijk van de dansers met Kouwenberg, die ook artistiek doorwerkt. Wat betekent het om een verlengstuk van andermans lichaam te worden? Hoe kunnen we een zorgzame verhouding vinden tot onszelf en elkaar, in een samenleving die door concurrentie en individualiteit wordt bepaald? Samen met de performers reflecteert het publiek over de oppositie tussen valide en invalide, de rollen van verzorger en zorgontvanger. Landing on Feathers is een intelligent project over radicale relationaliteit.

Combineer ‘Landing on Feathers’ op zaterdag 1 juli met ‘Le chant du psychophone’ van Antonia Baehr, ‘Cutting Mushrooms’ van Kidows Kim en ‘The Third Room’ van Christine De Smedt, Liza Baliasnaja & Theo Livesey.
Combineer ‘Landing on Feathers’ op zondag 2 juli met ‘Le chant du psychophone’ van Antonia Baehr, ‘I, Too, Overflow’ van Ève Gabriel en ‘Cutting Mushrooms’ van Kidows Kim.
Ikv Caring is Sharing, in samenwerking met Schouwburg Kortrijk.
Met de steun van de Ambassade van het Koninkrijk der Nederlanden in Brussel

Koninkrijk der Nederlanden   Schouwburg Kortrijk

Jija Sohn (https://www.jijasohn.com ) is een Japans-Koreaanse kunstenaar, gevestigd in Amsterdam. Zij heeft haar werk en praktijk gewijd aan het verkennen van menselijke verbindingen en relaties, wat onlangs resulteerde in drie community-based projecten – Lands of Concert 2019-21 in samenwerking met Julia Reist, ARP-Art Research Production in Brussel, Phantom Travels, 2021 en Landing on Feathers in samenwerking met Julia Reist en Aleksandra Lemm, Amsterdamse kunstenaar en therapeut, 2020-23. Ook werkt ze momenteel aan het community building EU project, Performing Gender – Dancing In Your Shoes met Theaterfestival Boulevard. Deze projecten zijn haar manier geworden om naar binnen te kijken in onze menselijke natuur, waarbij ze al onze gebreken en sterke punten herkent en omarmt, zodat ze een intiem portret worden van hoe we zijn als mensen alleen en samen.

Aleksandra Lemm is een Amsterdamse performance kunstenaar en therapeut. Haar werk richt zich op het verdiepen van vertrouwensrelaties tussen mensen, intimiteit en individuele en collectieve genezing. Ze benadert deze thema’s met behulp van een verscheidenheid aan therapeutische instrumenten, ondersteund door belichaamde praktijken.

Julia Reist heeft een master in Artistic Research en heeft gewerkt aan projecten die een brug slaan tussen beeldende kunst, dans en performance. Sinds 2011 werkt ze als freelance onderzoeker en kunstproducent aan een groot aantal (inter)nationale projecten.
In nauwe dialoog met kunstenaars, waarbij ze haar specifieke analytische vaardigheden inbrengt, is Julia in staat om de vaak nog onbegrijpelijke elementen in vroege stadia van een werk of project te lokaliseren en te structureren, om deze vervolgens te ontwikkelen en te produceren.

 

Speeldata

  • Landing on feathers
  • Landing on feathers
  • Landing on feathers
  • Landing on feathers

Concept: Jija Sohn, Aleksandra Lemm and Julia Reist
Performance: Jija Sohn, Aleksandra Lemm and Nica Roses
Direction: Jija Sohn
Researched with: Julia Reist, Aleksandra Lemm, Nica Roses and Elmer Kouwenberg Dramaturgy: Julia Reist
Music: Abel Kroon
Scenography & Physical adviser: Sebastian Belmar
Voice adviser: Alessio Castellacci
Co-production: DansBrabant, SPRING Performing Arts Festival, Kaaitheater, VIERNULVIER arts center vzw, Be My Guest, De Brakke Grond, Theaterfestival Boulevard, WPZimmer, ICK Dans Amsterdam/Space for Dance Art, Dansateliers, Festival Cement Residency: De Brakke Grond, Kunstencentrum BUDA, WPZimmer, ICK Dans Amsterdam/ Space for Dance Art

Blijf op de hoogte

Volg ons!

@kunstencentrumbuda