Cinema, Podium en
Werkplek in Kortrijk

Antonia Baehr

Le Chant du Psychophone

13:00 – 19:00 (verschillende tijdsslots)
one-on-one performance
Geen gesproken taal | 10+ | donker | vreemd licht | toegankelijk voor personen met gehoorbeperking
Belgische première
Budascoop
Pay what you can (€0/€5/€10/€15)
Aan jou om te bepalen of de suggestieprijs (€5) past binnen jouw huidige financiële situatie… of eerder niet. Kan je een hogere ticketprijs betalen? Dan maak jij het mogelijk dat anderen minder betalen.

Deze voorstelling duurt 7 minuten. Kies zelf jouw tijdsslot via de ticketlink.

CUBO
Le Chant Du Psychophone

Een mini-concert … voor één persoon

Is het een consultatie, een tête-à-tête of een muzieksessie? Eén ding is zeker: dit één-op-één-concert van zeven minuten nodigt je uit om via de oren contact te maken met wat zowel nabij is als veraf. Bij Le Chant du Psychophone word je van de performer – met rode baard en metalen gehoorstuk – gescheiden, maar toch vindt een intieme ontmoeting plaats. Antonia Baehr nodigt je uit tot een bijzondere zintuiglijke ervaring, die ‘social distancing’ overstijgt.

De stukken van kunstenares Antonia Baehr onderzoeken onder meer de fictie van het alledaagse en het theater. Baehr werkt momenteel samen met Latifa Laâbissi en Jule Flierl, die allebei te gast waren op NEXT Festival. Andere prikkelende samenwerkingen zijn die met paardenfluisteraar en danser Werner Hirsch, muzikant en choreograaf Henri Fleur en componist/performer (en haar ex-man) Henry Wilde. Met Le Chant du Psychophone zet Baehr haar choreografische en performatieve onderzoek naar gezicht en gelaatstrekken voort.

Combineer ‘Le chant du psychophone’ op zaterdag 1 juli met ‘Cutting Mushrooms’ van Kidows Kim, ‘Landing on Feathers’ van Jija Sohn, Aleksandra Lemm & Julia Reist en ‘The Third Room’ van Christine De Smedt, Liza Baliasnaja en Theo Livesey.
Combineer ‘Le chant du psychophone’ op zondag 2 juli met ‘I, Too, Overflow’ van Ève Gabriel Chabanon, ‘Cutting Mushrooms’ van Kidows Kim en ‘Landing on Feathers’ van Jija Sohn, Aleksandra Lemm & Julia Reist.

De stukken van Antonia Baehr (DE) onderzoeken onder andere de fictie van het alledaagse en het theater. Antonia Baehr werkt momenteel in duo’s samen met Lucile Desamory, Neo Hülcker, Andrea Neumann, Latifa Laâbissi en Jule Flierl.

Baehr is producent van paardenfluisteraar en danser Werner Hirsch (die ook te zien is in de filminstallaties van Pauline Boudry & Renate Lorenz); muzikant en choreograaf Henri Fleur; componist/performer en ex-man Henry Wilde.

Speeldata

  • Le Chant Du Psychophone

Concept & performance: Antonia Baehr
Sound design and artistic collaboration: Carola Caggiano
Thanks to: Neo Hülcker, Lucile Desamory, Arantxa Martinez, Pauline Boudry, Renate Lorenz, Budakunstencentrum Kortrijk (Mathilde Villeneuve, Bram Coeman), Vierte Welt Berlin
Administration: Alexandra Wellensiek
A production by make up productions in co-production with T2G Théâtre de Gennevilliers

Blijf op de hoogte

Volg ons!

@kunstencentrumbuda