Cinema, Podium en
Werkplek in Kortrijk

Sara Manente White Garden

Feminist School: White Garden

Dit jaar neemt de Feminist School van het festival de vorm aan van een White Garden. Choreograaf en onderzoeker Sara Manente focust zich op het snijvlak tussen levende kunst en levende culturen. In de verschillende versies van haar ROT Garden komen deze twee werelden samen. Elke ROT Garden is een meerlagig landschap dat bestaat uit geluiden, geuren, teksten, texturen en dans. Na de Black Garden in Brussel rond doemscenario’s en de Green Garden over ecologie, richt ze in Kortrijk een White Garden in. 

Deze White Garden is geïnspireerd op fermentatietechnieken en de wereld van schimmels. Voornamelijk mycelium, een ondergronds netwerk van schimmeldraden dat alle bomen en planten in een bos verbindt. Voor Manente staat dit symbool voor het netwerk van relaties die we als mens aangaan. 

De verschillende performances die deel uitmaken van de White Garden verbinden bovendien het heden (Tamar Levit & Yaën S. Levi), verleden (Goda Palekaité & Milda Januševičiūtė) en een nog onbekende toekomst (Norberto Llopis Segarra). 

Volg de sporen naar Budatoren en laat je meevoeren op deze trip. Sara Manente richt er een kleine bibliotheek en leesplek in met de boeken die haar inspireerden. En de installatie DUST van Tamar en Yaën is vrij te bezoeken.

In gesprek met Sara Manente

De bibliotheek

Lexicon

apap logoFEMINISTFUTUREScreative europe logo

 

Blijf op de hoogte

Volg ons!

@kunstencentrumbuda