Blog

kunstencentrum BUDA: beleidsplan 2023-2032

Algemeen & achtergrond

Landschapstekening kunsten Kortrijk

Gemeente & stadsmonitor Vlaanderen

Media

Over de residentiewerking & compañeros – WTV/Focus (30 sept 2016)

Atelier De Stad/Kortrijk Congé – Canvas paswoord: ads

Participatieve voorstelling Splash – Myriam van Imschoot & Christine Desmedt (dec 2017)

Innovation Prize Cannes – cinemaatjes (2019) Focus WTV & Innovation Prize Cannes – cinemaatjes (2019) VRTNWS

Vraagstraat – Quindo-reportage (dec 2020)

Publicaties

Wonderful Workspace of the Future – publicatie nav 10j BUDA (2016)

Maria Gaat naar School (2017) – teaser

Verslag The Fantastic Institution – kunsten.be (31 maart 2020)

School of Love (7 mei 2021 –  Learning Together): The beautiful tree & Julie and Estelle’s Podcast & Trust/Vertrouwen & What is love (?) & Love Places & Perfectly Imperfect

Radio Kompost (17 juni 2021 – Almost Summer)

CUBO: het ideale eindejaarsgeschenk

Sinds dit seizoen kan je voor €15/maand genieten van podiumvoorstellingen en cinema in kunstencentrum BUDA en Schouwburg Kortrijk. Meer info vind je hier.

Ook nog op zoek naar het ideale (eindejaars)geschenk? Zoek niet langer. Vanaf nu kan je ook ons CUBO-abonnement schenken. Daarenboven ondersteun je met dit cadeau creatieve cultuurprojecten in Kortrijk.

Je kan een waardebon van 3, 6 of 12 maanden cadeau doen. De CUBO cadeaubon kan je hieronder bestellen. Na de betaling krijg je de waardebon meteen in je mailbox. De ontvanger kiest de zelf wanneer de bon wordt geactiveerd. Je kan de cadeaubon ook ophalen in Ticketservice Kortrijk (Schouwburgplein 14) tijdens de openingsuren.

CUBO 3 maand CUBO 6 maand CUBO 12 maand

covid safe

Covid Safe Ticket en mondmasker verplicht in Budascoop

Coronamaatregelen

 • Je kan enkel binnen in Budascoop op vertoon van je Covid Safe Ticket en identiteitskaart.
 • Een mondmasker dragen is verplicht (vanaf 10 jaar) in het hele gebouw, ook in de film- en podiumzalen.
 • Voel je je ziek of vertoon je symptomen? Ben je in contact gekomen met iemand die ziek is? Thuisblijven is de boodschap.
 • Ontsmet je handen bij het binnenkomen.
 • Probeer zoveel mogelijk de social distancing van 1,5 meter te respecteren
 • BUDA blijft ondertussen de CO2-normen monitoren.

Vrijwilligers gezocht

Zin om deel uit te maken van onze enthousiaste vrijwilligerspoule?

Wij zijn op zoek naar extra vrijwilligers voor de keuken, bar en cinemaatjes.

Barmedewerkers

Als barmedewerker ondersteun je ons vooral tijdens festivals en filmspecials. Je kan vlot een toestroom volk bedienen en de afwas neem je er graag bij. We zijn ook steeds op zoek naar barverantwoordelijken die het aanspreekpunt zijn bij externe evenementen.

Je krijgt hiervoor een vrijwilligersvergoeding.

Interesse? Mail naar famke.struyve@buda.be

Keukenvrijwilligers

Elke weekdag zorgen onze keukenvrijwilligers ervoor dat de residenten (kunstenaars die in BUDA aan het werk zijn) een lunch voorgeschoteld krijgen. Die bestaat meestal uit soep met brood en spread/salade.

Als keukenvrijwilliger ontvang je een vrijwilligerspasje waarmee je gratis naar de film- en podiumvoorstellingen kan.

Zin om ons een dag in de week of om de twee weken hierbij te helpen? Mail naar famke.struyve@buda.be

Begeleiders van filmeducatieve workshops tijdens cinemaatjes

BUDA organiseert workshops voor kinderen van 3 tot en met 12 jaar in de filmeducatieve installatie, Mammoet. Mammoet is een interactieve studio waarin kinderen figuurtjes creëren voor het schaduwspel, een eigen animatiefilm maken en in het filmmuseum met zoötropen, praxinoscopen en flipboekjes ontdekken hoe film gemaakt wordt.

Jouw functie:

 • Je begeleidt een groep kinderen (10 à 25) bij de ontdekking van de wondere wereld van de film.
 • Dit doe je vooral op zondagnamiddagen, en tijdens kerst- en krokusvakantie (planning in overleg met andere begeleiders)
 • Je gebruikt alle mogelijkheden van de Mammoet, maar vindt het ook uitdagend om eigen filmeducatieve methodes te ontwikkelen.

Jouw profiel:

 • Je bent sociaal, enthousiasmerend en kan goed om met kinderen.
 • Je bent communicatief vaardig en flexibel.
 • Je hebt interesse in nieuwe media en film.
 • Je hebt ervaring in het begeleiden van een groep kinderen.
 • Je bent frequent beschikbaar op zondagnamiddag of op weekdagen

Verloning: vrijwilligersvergoeding
Interesse? Mail een korte motivatie en cv naar luna.goessaert@buda.be

Verjaardagsfeestje

Je bent jarig en wil je vrienden trakteren met een zalige film? Dat kan in Budascoop! 

Telkens als er kinderfilm* is kan je op jouw verjaardag één van onze gouden cinemastoelen beklimmen, genieten van een verjaardagsmand vol lekkers en voor en na de film spelen rond onze knutselgigant de cinéMammoet. Je kan vrijblijvend kiezen tussen onderstaande verjaardagsmanden, samengesteld door een lokale zaak in Kortrijk.

*Van oktober tot en met april op zondagmiddag en de eerste woensdagmiddag van de maand, tijdens de kerstvakantie en tijdens de krokusvakantie.

Reserveren?

 • Koop jouw cinematickets online 
 • Stuur een mailtje naar info@buda.be om de verjaardagsmand te reserveren indien je dat wenst en laat hierbij ook de datum, film, voornaam jarige en het aantal personen weten. De verjaardagsmand is een kleine lekkernij per persoon, drankjes niet inbegrepen. Drankjes aankopen kan aan de bar in Budascoop.
  Let op: de bestelling dient 2 weken voor het verjaardagsfeestje doorgegeven en betaald te worden. Bij annulatie kunnen we de mand niet terugbetalen.

Verjaardagsmanden

deDingen (€5 per persoon)
Muffin/cupcake/stukje taart + koekje

buda's filmfonds

Steun BUDA’s Filmfonds

een sociaal fonds van filmvrienden om mensen die het wat minder hebben, méér te bieden

Kunstencentrum BUDA zet de laatste jaren bewust in op verjonging, op culturele en maatschappelijke diversiteit en op participatie. Daarbij wordt gefocust op kinderen, jongeren en gezinnen in maatschappelijk kwetsbare posities. Dat gebeurt o.a. via filmkampjes voor kinderen in armoede, filmworkshops in kansarme buurten, een filmclub voor jongeren uit jeugdzorginstellingen en een sociaal tarief voor mensen in armoede via de UiTPAS (20% van de normale prijs).

Met succes, zo blijkt. Het aantal mensen dat Budascoop bezoekt aan sociaal tarief, is in twee jaar meer dan verdubbeld. Een derde daarvan zijn kinderen.

Om deze werking verder te kunnen uitbouwen, richtten we BUDA’s Film Fonds op, een sociaal fonds dat moet toelaten nog méér mensen uit verschillende maatschappelijke lagen bij BUDA welkom te heten.

Concreet zoeken we jaarlijks 5 tot 10 organisaties, service clubs of bedrijven die minstens € 1.000 inbrengen en 100 filmliefhebbers die elk € 50 (of meer) doneren om mensen die het wat minder hebben, méér te bieden. Noem het BUDA’s Film Friends als je wilt, want dat is wat het is.

In ruil voor je goedheid, zorgen wij automatisch voor een fiscaal attest, waardoor je 60% van jouw bijdrage terugkrijgt via de belastingen. (Dus: als je ons écht € 50 wilt doneren, schrijf je maar beter 125€ over – want 75€ krijg je rechtstreeks terug).

OF je kiest er als organisatie, service club of bedrijf voor om (vanaf € 1.000) een jaar lang jouw logo te zien verschijnen op onze filmschermen – net voor de avondvertoningen.

Wil je een fiscaal attest? Dan stort je je gift op projectrekening BE10 0000 0000 0404 van de Koning Boudewijnstichting met volgende gestructureerde mededeling: 185/0100/01503.

Wil je als organisatie, service club of bedrijf liever je logo vermeld op onze filmschermen? Dan mail je annelies.vandenberghe@buda.be, ontvang je een factuur en stort je je sponsorbedrag (minimum € 1.000 + 21% btw) op BE54 0016 0997 6997 met de vermelding zoals die op de factuur staat.

Ideaal is als organisaties, service clubs of bedrijven zich voor meerdere jaren engageren.

Met heel veel dank!

Dit is een project met de steun van het Streekfonds West-Vlaanderen, beheerd door de Koning Boudewijnstichting

kunstencentrum BUDA

Mee(r) doen

Compañeros

De compañeros zijn een testpubliek. Een groep niet-professionele toeschouwers die door onze residenten uitgenodigd worden op toonmomenten. Heel vaak is dat work in progress, af en toe een generale repetitie of avant-première. In ruil wordt aan de compañeros gevraagd om achteraf hun bevindingen met de kunstenaar te delen in een nagesprek. Dit kunnen informele gesprekken zijn, waarbij we vertrekken vanuit specifieke vragen van de kunstenaar, of gestructureerde sessies waarbij we vertrekken van de DasArts Feedback methode.

Wil je graag aansluiten bij de compañeros? Mail naar famke.struyve@buda.be


B-scene(rs)

Onze geëngageerde toeschouwers, allemaal gepassioneerd en geboeid door hedendaagse podiumkunsten, springen samen met ons in een geweldig avontuur. Zij beslissen mee over welke voorstellingen er getoond worden op het Almost Summer festival in juni en worden zo coprogrammatoren.

Uit een open call naar onze residenten stellen een aantal kunstenaars hun projecten voor. De B-scene(rs) bekijken deze voorstellen en kiezen samen twee voorstellingen die ze graag aan een breder publiek willen laten zien.

Dit initiatief kadert binnen het Europees netwerk Be SpectACTive! waarbij toeschouwers op verschillende niveaus meer betrokken worden bij onze werking.

Wil je graag aansluiten bij de B-scene(rs)? Mail naar famke.struyve@buda.be


Youngsters In Performance

YIP – Youngsters In Performance – is een traject waarbij jongeren een duik nemen in de performancewereld Samen bekijken en bespreken ze voorstellingen, volgen ze workshops en gaan ze in gesprek met kunstenaars. Momenteel werken ze mee aan het Europese project Be SpectACTive!, waarbij ze twee voorstellingen uitkiezen om te tonen op ons Almost Summer festival. Op die manier willen we hen meer betrekken bij onze werking en inspraak geven in wat bij ons op het podium getoond wordt.

Wil je graag aansluiten bij de YIP’ers? Mail naar famke.struyve@buda.be

kunstencentrum BUDA

Aanvraag residentie

Residentieaanvragen kunnen via residency@buda.be
Aanvragen mogen ingediend worden in het Nederlands, Frans of Engels.

Geef een antwoord op volgende vragen in de aanvraag:

 • Een korte beschrijving van het project (een paar lijnen tot max één A4)
 • Beknopte informatie over je artistieke praktijk en eerdere projecten, video-links zijn welkom (max 1 pagina)
 • Hoe kan BUDA je project steunen?
 • Wat is jouw ideale timing? Geef bij voorkeur ook al een aantal alternatieve periodes op.
 • Welk soort ruimte heb je nodig?
 • Hoeveel medewerkers werken mee en voor hoeveel personen zijn er logies nodig?

Aanvragen worden ongeveer een jaar op voorhand behandeld.

deadline 1 december 2021 – voor residenties van december 2022 tot en met februari 2023
deadline 1 maart 2022 – voor residenties van maart 2023 tot en met mei 2023
deadline 1 juni 2022 – voor residenties van juni 2023 tot en met augustus 2023
deadline 1 september 2022 – voor residenties van september 2023 tot en met november 2023
deadline 1 december 2022 – voor residenties van december 2023 tot en met februari 2024

Last-minute studio-aanvragen (een tot vier weken vooraf) zijn soms mogelijk. Ook die kunnen aangevraagd worden via residency@buda.be. Graag volgende info in de aanvraag:

 • De data waarvoor je studioruimte zoekt
 • Welke soort studio je zoekt
 • Hoeveel medewerkers meewerken en of studioruimte zonder logies een optie is.

BUDA’s toolbox voor residenten (zalen en studio’s, technische ondersteuning, …) vind je hier.

kunstencentrum BUDA

Toolbox voor residenten

ZALEN EN STUDIO’S

In het algemeen vinden residenties plaats in de podiumzalen van Budascoop en de repetitiestudio’s van de Budatoren.

PODIUMZALEN

BUDASCOOP, ZAAL 1 (BS1)

plan 1 | plan 2

Budascoop – zaal 1 (BS1) is vooral een presentatieplek voor theater, dans en performance tijdens festivals en reguliere vertoningen, maar wordt geregeld ook ingezet als creatieplek voor grotere projecten – vaste publiekstribune met 270 zitjes

podiumzaal budascoop

BUDASCOOP, ZAAL 2 (BS2)

plan 1 | plan 2

Budascoop – zaal 2 (BS2) wordt hoofdzakelijk gebruikt voor residenties – flexibele publiekstribune

Budascoop zaal 2

STUDIO’S IN BUDATOREN

BUDATOREN, STUDIO 0 (BT0)

gelijksvloers | afmetingen: L 17m x W 8,5m x H 4,4m
betonnen vloer | basic ophangmogelijkheden | grote ramen aan de zijkant die uitgeven op de tuin, kunnen gebruikt worden om te laden en te lossen.

podiumzaal budascoop

BUDATOREN, STUDIO 1 (BT1)

eerste verdieping | afmetingen: L 17m x W 8m x H 4m
houten dansparket | basic ophangmogelijkheden – weinig technische mogelijkheden | kan helemaal verduisterd worden

budatoren studio 1

BUDATOREN, STUDIO 3 (BT3)

derde verdieping | afmeting: L 13m x W 8m x H 3m
houten dansparket | geen technische mogelijkheden

budatoren studio 3

BUDATOREN, STUDIO 4 (BT4)

vierde verdieping | afmeting: L 10m x W 8,5m x H 3,3m
houten dansparket | geen technische mogelijkheden

budatoren 4

BUDATOREN, STUDIO 5 (BT5)

vijfde verdieping | afmeting: L 10m x W 8,5m x H 4,9m
houten dansparket | geen technische mogelijkheden.

Budatoren studio 5


RESIDENTIEHUIZEN

Er zijn twee residentiehuizen met gedeelde keuken en badkamers. Logies in de residentiehuizen zijn een onderdeel van de residentie, en vaak bepalend argument in het vastleggen van de residentiekalender: we willen de beschikbare mogelijkheden zo goed mogelijk benutten.


LUNCH

Elke middag voorzien we een gratis vegetarische lunch voor residenten. Die bestaat meestal uit soep met brood en spread.

Soep in kunstencentrum BUDA


MOGELIJKHEDEN TECHNISCHE ONDERSTEUNING

 • Technische ondersteuning bij de opbouw en tijdens de residentie, inclusief het gebruik van de technische infrastructuur en middelen.
 • De bouw van (bescheiden) scenografie en objecten – met knowhow van:
  • theatermechanieken: knopen, touwen en katrollen
  • elektronica
  • metaal- en houtbewerking
  • kennis, onderzoek en advies in technische aankopen en huur
  • een netwerk aan grotere en kleinere fabrikanten van technisch materialen
 • Aanpassingen aan en customizen van technische aankopen.
 • Ondersteuning in het uitwerken en tekenen van een lichtplan.
 • Expertise in het uitbouwen van multi-media (expo’s) en locatieprojecten.
 • Video-content omzetten in digitale cinema-bestanden.
 • Expertise in (onderzoek naar) fabrikanten van (niet-technische) materialen.
 • Het uitwerken van een technische fiche.

ANDERE EXPERTISES

 • Thematische filmresearch en filmadvies
 • Advies en ondersteuning in het schrijven van (subsidie)aanvragen
 • Advies en ondersteuning in het opmaken van begrotingen
 • Breed netwerk (inhoudelijke en organisatorische linken) van partners, organisaties en administraties in stad en (EU)regio
 • Inhoudelijk ondersteuning en gesprek

TOONMOMENTEN & COMPAÑEROS

Kunstencentrum BUDA bouwde heel wat expertise op in het tonen van work in progress, generale repetities of avant-premières. Deze (informele) toonmomenten zijn een ‘tool’ die we aanbieden, en dus niet verplicht. De kunstenaar bepaalt OF en HOE er iets gepresenteerd wordt in functie van het creatieproces.

De ‘compañeros’ zijn BUDA’s testpubliek: een groep niet-professionele toeschouwers die ondertussen geoefend zijn in het geven van feedback na toonmomenten. De kunstenaar bepaalt welke soort van nagesprek er volgt; een informele babbel aan de bar, een klassiek vraaggesprek (al dan niet o.b.v. vooraf bepaalde vragen) of een gestructureerde DAS Arts feedbacksessie.


AANVRAAG RESIDENTIE

Alle info rond een residentie aanvragen vind je hier.

cubo

CUBO

Een uniek abonnement voor cultuurbouwers.

Word cultuurbouwer! Voor 15 euro per maand heb je toegang tot het podium- en filmaanbod georganiseerd door kunstencentrum BUDA en Schouwburg Kortrijk. Spotifygewijs beleef je live cultuur en je investeert bovendien mee in creatieve impactprojecten via DURF2030.

CUBO is een uniek abonnement en een primeur voor Vlaanderen!

Geef een CUBO cadeau!

Voordelen

 • Krijg toegang tot het filmaanbod van kunstencentrum BUDA.
 • Krijg toegang tot het podiumaanbod van kunstencentrum BUDA.
 • Krijg toegang tot het podiumaanbod van Schouwburg Kortrijk. Dit bevat het volledige podiumaanbod met uitzondering van populaire muziek en comedy.
 • Proef van meer en andere cultuurvormen en help artiesten op die manier aan meer publiek.
 • Je investeert automatisch mee in het DURFFONDS. Dit fonds ondersteunt lokale creatieve ideeën met een positieve impact op onze regio. Meer zelfs: je kiest zelf welke projecten ondersteuning krijgen.
 • Ontvang tweewekelijks een cultuurupdate in je mailbox.

Soorten CUBO

 • CUBO: je betaalt €15/maand. Je kan één zitje per voorstelling/film reserveren.
 • CUBO DUO: je betaalt €30/maand. Je kan twee aansluitende zitjes per voorstelling/ film reserveren. Dit is vooral van toepassing in Schouwburg Kortrijk. In kunstencentrum BUDA kan je ook met verschillende CUBO’s aansluitende zitjes reserveren

Je ledenpas is persoonlijk en kan je niet doorgeven.

Hoe werkt CUBO?

 • Je kan je online of telefonisch lid maken. Via een domicilie-opdracht betaal je maandelijks €15 (CUBO) of €30 (CUBO DUO).
 • Na enkele werkdagen is je abonnement actief. Vanaf dan kan je voor de voorstellingen met een CUBO-label een ticket reserveren aan €0.
 • Als je reserveert voor een voorstelling, verwachten we dat je komt.
 • We koppelen je abonnement aan je UiTPAS. Zo kunnen wij aan de avondkassa controleren of lid bent. Breng dus steeds je UiTPAS en identiteitskaart mee naar de voorstelling. Heb je geen UiTPAS? Dan maken we kosteloos een UiTPAS voor je aan.
 • Je lidmaatschap is persoonlijk. Gereserveerde tickets aan €0 kan je niet doorgeven.
 • Als cultuurbouwer gaat er 10% van je maandelijks bedrag naar het DURFFONDS. Dat gaat automatisch. Hier hoef je zelf niets voor te doen. Dit fonds maakt creatieve projecten mogelijk met een positieve impact op Kortrijk en regio. Samen met alle leden van CUBO krijg je inspraak en kies je welke cultuurprojecten financiële ondersteuning krijgen.
 • Als je lid wordt, verbind je jou alvast voor drie maanden als cultuurbouwer. Daarna kan je telkens voor de 20e van de maand je abonnement opzeggen.
  Het lidmaatschap opzeggen kan telefonisch bij Ticketservice Kortrijk op het nummer 056 23 98 55. De opzeg is definitief als je een bevestiging hebt gekregen per mail.
  Bij opzegging worden alle openstaande reservaties voor voorstellingen na het einde van het lidmaatschap, beschouwd als effectieve aankoop en worden de tickets aan de normale prijs aangerekend via een factuur. 

Welke voorstellingen zijn CUBO-voorstellingen?

 • Bij iedere CUBO-voorstelling vind je dit logo. Zie je dit logo? Dan kan je jouw CUBO-ticket reserveren. 

          cubo logo

 • Het reguliere podium- en filmaanbod van kunstencentrum BUDA kan je bezoeken als CUBO-lid. Je ontdekt het programma op de website van kunstencentrum BUDA
 • Het podiumaanbod van Schouwburg Kortrijk (*behalve populaire muziek en comedy) zit vervat in CUBO. Je ontdekt het programma op de website van Schouwburg Kortrijk.
 • De voorstellingen van het NEXT festival in Kortrijk zijn CUBO-voorstellingen. Je ontdekt het programma op de website van NEXT-festival.

Hoe word je cultuurbouwer?

Om je in te schrijven doorloop je 6 stappen:

 1. Je klikt op de knop van het abonnement dat je wil aankopen.
 2. Je vult je persoonlijke gegevens in.
 3. Je vult je adresgegevens in.
 4. Je krijgt een mail om je abonnement te bevestigen.
 5. Je vult je rekeningnummer in en bevestigt de domicilie-opdracht.
 6. Je vult enkele gegevens in om je abonnement te koppelen aan je UiTPAS. 

Na het uitvoeren van de 6 stappen finaliseert Ticketservice Kortrijk je lidmaatschap. Dit kan enkele werkdagen in beslag nemen. Je krijgt een bericht van Ticketservice Kortrijk als je abonnement actief is.

Deze zaken moet je bij de hand hebben tijdens je inschrijving:

 • Je e-mailinbox staat best open.
 • Bankkaart en kaartlezer of de betaalapp van je bank.
 • Als je een UiTPAS hebt dan hou je best het kaartnummer van je UiTPAS bij de hand. Heb je geen UiTPAS of weet je niet als je een UiTPAS hebt, dan hou je jouw rijksregisternummer bij de hand.

Je kan online, telefonisch (056/23 98 55) of aan de balie (Ticketservice, Schouwburgplein 14, Kortrijk) lid worden.

CUBO CUBO DUO

Hoe reserveer je een ticket?

 • Voor een cinemabezoek in Budascoop reserveer je jouw ticket via de website van kunstencentrum BUDA. Je selecteert je ticket aan het CUBO-tarief. Reserveren kan ook aan de filmkassa op de dag zelf. Breng zeker je UiTPAS en je ID mee.
 • Reserveer je ticket voor een podiumvoorstellingen via de website van kunstencentrum BUDA. Je selecteert je ticket aan het CUBO-tarief. Breng zeker je UiTPAS en je ID mee.
 • Als CUBO-lid kan je jouw Schouwburgticket aankopen via de website van Schouwburg Kortrijk. Je selecteert je ticket aan het CUBO-tarief. Reserveer je tickets voor meerdere CUBO-leden dan reserveer je best jouw tickets telefonisch of aan de balie van Ticketservice Kortrijk.
 • Vindt de CUBO-voorstelling plaats op een andere locatie (bv. Concertstudio, De Kreun,… .) dan reserveer je jouw ticket best telefonisch of aan de balie van Ticketservice Kortrijk.

Wie zit er achter CUBO?

Het nieuwe abonnement is een samenwerking tussen Schouwburg Kortrijk en kunstencentrum BUDA. DURF2030 begeleidt de projecten van het DURFFONDS. Je maandelijks bedrag wordt beheerd door de medewerkers van Ticketservice Kortrijk (=Stad Kortrijk).

Cubo is een experiment

CUBO is een experiment. Wij engageren ons om dit experiment twee jaar alle kansen te geven. Tijdens die twee jaar gaan we de werkzaamheid van het abonnement analyseren en verbeteren. Heb je zelf suggesties om het abonnement gebruiksvriendelijker te maken? Stuur ons een mailtje met je suggestie.

Ontdek het aanbod van kunstencentrum BUDA

Ontdek het aanbod van Schouwburg Kortrijk

Ontdek de lokale cultuurprojecten van DURF2030

Lees hier de algemene voorwaarden van CUBO